Έργα και υποδομές στη Δυτική Ελλάδα

Για τα έργα και τις υποδομές στη Δυτική Ελλάδα μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Έργα και υποδομές στη Δυτική Ελλάδα

Τη στρατηγική της Περιφερειακής Αρχής για αλλαγή ταχύτητας και νοοτροπίας περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης μιλώντας το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Μεσολόγγι σε εκδήλωση για τα έργα υποδομών στην Δυτική Ελλάδα. «Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε, ο τόπος μας να χάσει κι άλλες ευκαιρίες» τόνισε έχοντας επισημάνει η περιοχή δεν βρίσκεται εκεί που θα έπρεπε σε επίπεδο υποδομών, κάτι που απέδωσε στην κεντρική στρατηγική ανάπτυξης του ανατολικού άξονα της χώρας, αλλά και στην πολιτική αντίληψη που -όπως είπε – «έδινε προτεραιότητα σε όσα ήθελαν να ακούσουν τα αυτιά μας και όχι σε όσα έπρεπε να δουν τα μάτια μας».

Για το στοίχημα της επόμενης μέρας, ο κ. Φαρμάκης, τόνισε: «Ως το τέλος της 3ης δεκαετίας του 21 αιώνα η Δυτική Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί πόρους και ευκαιρίες που δημιουργούν, το νέο ΕΣΠΑ, οι πόροι από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2.0 (Ταμείο Ανάκαμψης), καθώς και οι δεσμευμένοι πόροι (έως το 2025) για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (πρώην ΕΠΔΕ). Συνάμα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε εναλλακτικούς – συμπληρωματικούς πόρους που την ίδια χρονική περίοδο θα είναι διαθέσιμοι».

Ιδιαίτερη έμφαση όμως έδωσε και στη συνεργασία με τους Δήμους, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 1,6 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τεχνική υποστήριξη για τους Δήμους, προκειμένου και αυτοί να βοηθηθούν να ωριμάζουν και να εκτελούν γρήγορα τα έργα. Πρόσθεσε ότι ήδη υπάρχουν περισσότερες από 50 μελέτες για εντάξεις νέων έργων που αφορούν στην αντιμετώπιση θεμάτων καθημερινότητας, των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής, την διαχείριση των υδάτων, αλλά και των στρατηγικών και κατευθυντήριων γραμμών της νέας προγραμματικής περιόδου.

«Το τρένο της μεγάλης αλλαγής στη Δυτική Ελλάδα, ξεκίνησε λοιπόν. Και προχωράει. Γυρίζουμε σελίδα. Αφήνουμε πίσω το άγονο παρελθόν» τόνισε ο Περιφερειάρχης. Απαντώντας από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Έργων Γιώργος Καράγιαννης αναγνώρισε ότι στη Δυτική Ελλάδα υπάρχουν αναπτυξιακά ελλείμματα που θα πρέπει να καλυφθούν και ανέφερε ότι από το πρόγραμμα έργων που έχει διαμορφωθεί για το σύνολο της χώρας, ύψους 13 δις ευρώ, τα 3 δις ευρώ αφορούν έργα στη Δυτική Ελλάδα και σχολίασε:

«Υπήρχε σοβαρό, αναπτυξιακό έλλειμμα που ήταν υποχρέωση της πολιτείας να το αντιμετωπίσει».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεία: Χαμός για ένα …πλατύσκαλο! - Απίστευτη εξέλιξη σε προβολή ταινίας για παιδιά σε χωριό της Ήλιδας
Αγρίνιο: Εντοπίστηκε ο γιγαντιαίος λιθόκερος – Το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης
Δημοσκόπηση Data Consultants: Το τρένο διχάζει την Πάτρα
Πάτρα: Συλλυπητήρια του Εμπορικού Συλλόγου για τον Γιώργο Κουμπάτη