Εργασίες στον Προαστιακό από Τριών Συμμάχων έως Γούναρη: Ολη η γραμμή έπρεπε να φτιαχτεί έτσι…

Ο ΟΣΕ έκρινε ότι η συγκεκριμένη εργολαβία, αρκεί για να γίνει ανάταξη στις ράγες

Εργασίες Εργασίες αλλαγής τροχιάς μετά τον κεντρικό σταθμό

Αναγκαίες αλλά εμβαλωματικές θεωρούν οι τακτικοί χρήστες του προαστιακού της Πάτρας τις εργασίες συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Αυτή τη στιγμή οι εργασίες βρίσκονται στη φάση αντικατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής από τον κεντρικό σταθμό της Τριών Συμμάχων, μέχρι την είσοδο στο παλιό λιμάνι από την οδό Γούναρη. Προ ημερών έγιναν και εργασίες τοποθέτησης αλλαγής τροχιάς μετά τον κεντρικό σταθμό Πατρών.

Η νέα γραμμή τοποθετείται σε μήκος σχεδόν 500 μέτρων, αλλά όπως αναφέρουν φίλοι του Προαστιακού, το συγκεκριμένο έργο θα έπρεπε να γίνει σε όλο το μήκος του δικτύου αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική αναβάθμιση του Προαστιακού και όχι για εμβαλωματικές λύσεις.

«Καλά, από τη διάβαση στο ύψος της Γούναρη μέχρι νότιο πάρκο, δεν έχουν δει ότι κι εκεί έχει τα μαύρα της τα χάλια η υποδομή; Μισές δουλειές μια ζωή σε αυτή τη χώρα…» είναι ένα χαρακτηριστικό σχόλιο, από αυτά που έχουν αναρτήσει οι Φίλοι του προαστιακού σιδηρόδρομου της Πάτρας.

Εργασίες

Αλουμινοθερμική κόλληση σιδηροτροχιών

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εργολαβία φτάνει το 1,3 εκατ. ευρώ και εκτός από την αντικατάσταση του συγκεκριμένου μικρού τμήματος, σε όλη την υπόλοιπη γραμμή προβλέπονται απλές εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης κλειδιών και τραβερσών.

Ο ΟΣΕ έκρινε ότι η συγκεκριμένη εργολαβία, αρκεί για να γίνει ανάταξη της γραμμής από το Ρίο μέχρι την Κάτω Αχαΐα, που θα επιτρέψει την αύξηση της ταχύτητας των συρμών με ασφάλεια, ώστε το ταξίδι στον νότιο κλάδο, να διαρκεί μέχρι 1 ώρα μετ΄επιστροφής και να είναι δυνατή η τήρηση ενός προγράμματος με ανταπόκριση για τον βόρειο κλάδο.

Στη γραμμή του Προαστιακού Πάτρας που στρώνεται από την αρχή αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο facebook ο προϊστάμενος του ΟΣΕ στην Πάτρα Χρήστος Οικονόμου. Μάλιστα, κάνει και μια ενδιαφέρουσα πρόταση σε φοιτητές:
«Στην Πατρα γίνεται ένα σπουδαίο έργο. Στρώνεται καινούργια γραμμή από την αρχή. Τοποθετούμε και νέα αλλαγή Τροχιάς…

Εχω επικοινωνήσει με το Πολυτεχνείο Πατρών και έχω προσκαλέσει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, προκειμένου οι νέοι φοιτητές μηχανικοί να το επισκεφθούν και να δουν επιτόπου κάτι που ακόμα κι εγώ μετά από 20 χρόνια στο επάγγελμα δεν έχω δει σε τέτοιο βαθμό.

Είμαι της άποψης ότι πρέπει διά ζώσης οι νέοι φοιτητές να βλέπουν πράγματα… τα οποία εμείς οι παλιότεροι οφείλουμε να τους δείχνουμε.

Ελπίζω το Πολυτεχνείο να ακούσει και να φέρει τους φοιτητές να δουν στην πράξη τη μοναδική… σιδηροδρομική μηχανική…».