Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου: Ανησυχίες και προβληματισμοί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Νερού η οποία καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας σχετικά με την επάρκεια, τη διάθεση αλλά και την τιμή που θα πάρει το νερό τα επόμενα χρόνια.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου: Ανησυχίες και προβληματισμοί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού η οποία καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας σχετικά με την επάρκεια, τη διάθεση αλλά και την τιμή που θα πάρει το νερό τα επόμενα χρόνια.

Όπως είναι γνωστό από τις έρευνες του ΟΗΕ, πάνω από 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν σήμερα πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό στον πλανήτη, ενώ εκτιμάται ότι σε 15 χρόνια περίπου 48 έθνη θα αντιμετωπίζουν έλλειψη νερού, πράγμα που θα επιφέρει τεράστια μετακίνηση πληθυσμού.

Στην περιοχή μας έχουν γίνει και γίνονται σημαντικές κινήσεις τόσο για τη διασφάλιση της ποσότητας όσο και για την ποιότητα του νερού. Η δημιουργία του διυλιστηρίου στο Σελινούντα θα εξασφαλίσει στην Αιγιάλεια την επάρκεια και οι άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ συνδράμουν στο να έχουμε ένα ποιοτικότατο νερό στη βρύση μας.

Τι θα γίνει όμως με την υποστελέχωση της ΔΕΥΑ και το ξεπούλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση;

Ποιος θα διασφαλίσει την ποιότητα και την τιμή του νερού, όταν αυτό θα περάσει στα χέρια των ΚΑΡΤΕΛ;

Όπως όλα δείχνουν αν δεν αλλάξει η κεντρική πολιτική απόφαση για ξεπούλημα του νερού σε ιδιώτες και αν ο Δήμος δεν στελεχώσει άμεσα τη ΔΕΥΑ, θα πούμε το νερό – νεράκι.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ