Εργαζόμενοι ΤΟΜΥ 6η ΥΠΕ: “Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα και τον εκφβοβισμό”

Το Σωματείο Εργαζομένων ΤΟΜΥ της 6ης ΥΠΕ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ του μαζικού εμβολιασμού όλων των πολιτών, απορρίπτει τη στοχοποίηση και την απειλή προς τους υγειονομικούς για κυρώσεις.

emvolio 2

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Σωματείου Εργαζομένων ΤΟΜΥ της 6ης ΥΠΕ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ του μαζικού εμβολιασμού όλων των πολίτων, ως το πλέον σημαντικό μέτρο για την ανάσχεση της πανδημίας και τη διαφύλαξη του ύψιστου αγαθού της ανθρώπινης ζωής.

Ταυτόχρονα, όμως, απορρίπτει τη στοχοποίηση και την απειλή προς τους υγειονομικούς για κυρώσεις, όπως η αναστολή εργασίας. Από τις αρχές του προηγούμενου έτους αγωνιζόμαστε με αυταπάρνηση έναντι της πανδημίας υπό αντίξοες συνθήκες, πασχίζοντας να καλύψουμε τα κενά που αφήνουν οι πολιτικές και οι χειρισμοί της κυβέρνησης. Ελλιπές προσωπικό και ιατροφαρμακευτικός
εξοπλισμός, απαξίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συνεχείς παλινωδίες και αντικρουόμενες οδηγίες από τη μεριά των αρχών.

Σε αυτό το δυσχερές πλαίσιο οι υγειονομικοί έχουν ανταπεξέλθει στο καθήκον τους, μέσα από συνεχή εργασία χωρίς άδεια για αρκετούς μήνες. Ειδικά το προσωπικό των ΤΟΜΥ, έχει απασχοληθεί στην πλειοψηφία του και στα εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας με μεγάλο φόρτο εργασίας, έχοντας παράλληλα να φέρει εις πέρας το πρωταρχικό καθήκον της
πρωτοβάθμιας υγείας.

Μετά από όλα αυτά, θεωρούμε πως η διάταξη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν νοσήσει) είναι άστοχη και εκφοβιστική. Έχοντας μπει ήδη στο 4ο κύμα της πανδημίας, κανένας υγειονομικός δεν περισσεύει. Αντί για αναστολή εργασίας και απειλές, η κυβέρνηση θα μπορούσε να ακούσει τις συστάσεις της εθνικής επιτροπής βιοηθικής για «εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς με προϋπόθεση την προηγούμενη κατανόηση των φόβων και των γενικότερων αντιλήψεων».

Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια σωστής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης όλων των κοινωνικών ομάδων -αντίθετα, έχει αφήσει την παραπληροφόρηση να οργιάζει.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 Αντιγραφή
received 4355000644586265
IMG 1327
20210920 ΑΙΤΩΛΙΚΟ 1