Εργοστάσιο Φλόκα: «Στόχος το 2023»

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, γνωρίζει πολύ καλά, ότι η δημιουργία του εργοστασίου, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και γι’ αυτό συνεργάζεται στενά με τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ Γρηγόρη Αλεξόπουλο, πολύ δε περισσότερο αφού ο Δήμος είναι αυτός που θα φιλοξενήσει το έργο.

Εργοστάσιο Φλόκα: «Στόχος το 2023»

Η απρόσκοπτη κατασκευή Μονάδας Βιομηχανικής Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο χώρο του ΧΥΤΑ Φλόκα – μέσω του ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας – είναι ο επόμενος στόχος της δημοτικής αρχής της Δυτικής Αχαΐας, που κάνει άλματα, τελευταία, στη διαχείριση των απορριμμάτων, βελτιώνοντας υποδομές, στόλο και προωθώντας ταυτόχρονα νέες προηγμένες μεθόδους στην καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος ΔΑ Σπύρος Μυλωνάς, γνωρίζει πολύ καλά, ότι η δημιουργία του εργοστασίου, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και γι’ αυτό συνεργάζεται στενά με τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ Γρηγόρη Αλεξόπουλο, πολύ δε περισσότερο αφού ο Δήμος είναι αυτός που θα φιλοξενήσει το έργο.

Εργοστάσιο Φλόκα: «Στόχος το 2023»

Τα μισά αποφάγια στο Φλόκα είναι ο στόχος του Σπ. Μυλωνά

«Πρόκειται για δύσκολο στόχο. Διατηρώ κάποιες φοβίες, μήπως και παρεμποδιστεί χρονικά από τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες εργολάβους, όταν αυτό βέβαια δημοπρατηθεί. Αναφέρομαι στις γνωστές δικαστικές προσφυγές κλπ» δηλώνει στην «Π» ο κ. Μυλωνάς.

Σε ό,τι αφορά στον χρόνο που η Μονάδα θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί, ο κ. Μυλωνάς προτιμά να εκφράσει την αισιοδοξία του, ότι «θα πιαστεί ο στόχος, που είναι αυτή να ‘ναι έτοιμη μέσα στο 2023».

Μέχρι τότε, οι δημοτικές υπηρεσίες, με την επίβλεψη του νέου αντιδημάρχου Καθαριότητας και αντιπροέδρου του ΣΥΔΙΣΑ Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, εργάζονται πυρετωδώς για την εφαρμογή της κομποστοποίησης.

Ο κ. Μυλωνάς, προσδοκά το να φτάνουν στο μελλοντικό εργοστάσιο Φλόκα, όσο το δυνατόν λιγότερα οικιακά αποφάγια. Ενδεικτικά είναι τα νούμερα που παραθέτει στην «Π». Από τους 100.000 τόνους να φτάσει ο Δήμος να εναποθέτει εκεί μόνο 50.000 τ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος ΔΑ πέτυχε, πρόσφατα, να χρηματοδοτηθεί με 408.000 ευρώ από τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, για την προώθηση δράσεων διαχείρισης βιοαπόβλητων σε κατοικίες, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014- 2020».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Κορίνθου-Πατρών
Αίγιο: Αγιασμός για την έναρξη της σαιζόν στο ΚΑΠΗ
νερό
Αγρίνιο: Κατέληξε 59χρονος, θύμα τροχαίου στην Τουρλίδα