Ερντογάν: Ενδεχόμενη επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία για τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού
Το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Τουρκία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου, ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Την Τουρκία ενδέχεται να επισκεφθεί τον ερχόμενο μήνα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου (27 Απριλίου).
«Ο κ. Πούτιν ενδέχεται να έρθει στην Τουρκία για την τελετή των εγκαινίων. Ειδάλλως ενδέχεται να συμμετάσχει διαδικτυακά σε αυτήν», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στα τηλεοπτικά δίκτυα A Haber και ATV.
Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου αποτελεί επένδυση ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, αφού θα αναβαθμίσει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας.
Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου θα τεθεί σε λειτουργία φέτος και το έργο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το 2025.
Η ανέγερση του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία συμφωνήθηκε το 2010 με θυγατρική της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rosatom. Ο πυρηνικός σταθμός στην επαρχία της Μερσίνας, στα νότια παράλια της Τουρκίας, θα έχει τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4,8 GW.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το ιδανικό πρωινό για το έντερο: Η πρωινή ρουτίνα των 8 βημάτων
Η Acer χτυπά το MacBook Neo εκεί που πονάει οθόνη 120Hz και διπλάσιες θύρες
Η επέτειος των 50 ετών Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Αμβροσίου ΦΩΤΟ
N1 Casino: Πώς να Ελέγξετε τα Έξοδά σας με Έξυπνη Διαχείριση
Γιατί η Sony δεν βιάζεται καθόλου να βγάλει το PS6 και η απάντηση εκπλήσσει
Ζώδια σήμερα 18/8: πάθος, εγωισμός και συναισθηματικές υπερβολές!
Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση και πως θα κάνετε αίτηση
Meta και Google νικήθηκαν από έναν AI κολοσσό που δεν θα το περιμένε κανείς
