Ερντογάν: Μεγαλώνουν οι φήμες για την υγεία του – Ακυρώνει όλες τις προεκλογικές εμφανίσεις του

Δίνουν και παίρνουν οι φημολογίες για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε για 2η ημέρα τις προεκλογικές του εμφανίσεις.

 

erntogan

Εντείνονται οι φήμες αλλά και η ανησυχία για το ποια είναι η κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, μετά από την αδιαθεσία που είχε την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση, και ύστερα και από την ακύρωση του υπολοίπου προεκλογικού προγράμματός του. Ανακοινώθηκε σήμερα μάλιστα, ότι ακυρώνει και τις προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις του για αύριο.

«Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι, ύστερα από σύσταση των γιατρών μου», ανέφερε νωρίτερα ο 69χρονος Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Λίγες ώρες αργότερα, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), γνωστοποίησε ότι ο Εντογάν θα συμμετάσχει μέσω βιντεοσύνδεσης στην τελετή για τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου και ότι αναβάλλεται επίσης η προεκλογική συγκέντρωση στη Μερσίνα.

Ο τούρκος πρόεδρος είχε προγραμματίσει να παραστεί στην τελετή στο Άκουγιου και τον προηγούμενο μήνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο κοινής εμφάνισής του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η αδιαθεσία του Τούρκου προέδρου και οι ακυρώσεις των προεκλογικών εμφανίσεων του, πυροδότησε έντονα τις φήμες για την υγεία του και στα social media με ένα όργιο ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών να κάνει λόγο ακόμα και για την άμεση μετάβαση της οικογένειά του στο νοσοκομείο, μετά από ειδοποίηση των θεραπόντων ιατρών του.