Ερύμανθος – Αποχέτευση Χαλανδρίτσας: Βέλη Κανελλόπουλου και απαντήσεις Μπαρή

image 573726

Κριτική στη δημοτική αρχή Ερυμάνθου άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διαμαντής Κανελλόπουλος για το θέμα του αποχετευτικού συστήματος στη Χαλανδρίτσα το οποίο δεν υπάρχει. Οπως τόνισε στην ανακοίνωσή του ο κ. Κανελλόπουλος «είναι αδιανόητο εν έτη 2021 να υπάρχουν περιοχές χωρίς αποχετευτικό σύστημα, πρόβλημα το οποίο σας προτρέπουμε προς ειδική αλλά και γενική επίλυση».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο» επιχειρηματολογώντας τονίζει πως η Χαλανδρίτσα φιλοξενεί Δημόσιες και Δημοτικές Υπηρεσίες, ιδρύματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών. Ενώ συμπληρώνει πως φιλοξενεί την μεγαλύτερη έκθεση στη Δυτική Ελλάδα, γεωργικών μηχανημάτων και αγροτιών προϊόντων, καθώς και πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Ως εκ τούτων, ο κ. Κανελλόπουλος προτρέπει τη δημοτική αρχή να κατασκευάσει ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο για τη διασφάλιση συνθηκών υγιεινής των δημοτών καθώς το έργο επείγει.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής αναγνωρίζει πως πρόκειται για ένα έργο που πρέπει να πραγματοποιηθεί και εξηγεί τους λόγους που δεν έχουν επιτρέψει την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στη Χαλανδρίτσα. Χαρακτηριστικά δηλώνει στην «Π» και το pelop.gr:

«Στη Χαλανδρίτσα όντως υπάρχει αυτό το θέμα, όπως και στο Καλέντζι και τη Δροσιά. Ωστόσο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχαν προγράμματα για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων. Με τα επόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία θα μπορούν να γίνουν τέτοια έργα. Εμείς προετοιμαζόμαστε και αναζητούμε χώρους για το Βιολογικό Καθαρισμό της Χαλανδρίτσας, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα. Παρόλα αυτά, έχει δρομολογηθεί το θέμα της αποχέτευσης σε Βασιλικό, Ισωμα και Φαρραί και υπάρχει ήδη η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ επίσης έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για το Λεόντιο».

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ