Ερύμανθος: Εκδήλωση για τους Γιαννιάδες στη Δροσιά ΦΩΤΟ
Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής συνεχάρη τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Οι Γιαννιάδες» για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει
Άγνωστες πτυχές της δράσης των Γιαννιάδων, των θρυλικών ηρώων του Ερυμάνθου, στα προεπαναστατικά γεγονότα του ’21 «φωτίστηκαν» στη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα «Η συμβολή των Γιαννιάδων στην Επανάσταση του 1821» που συνδιοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο στη Δροσιά Τριταίας, ο Δήμος Ερυμάνθου, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Οι Γιαννιάδες» και η Κοινότητα Δροσιάς με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής συνεχάρη τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Οι Γιαννιάδες» για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει αναδεικνύοντας την ιστορία του τόπου μας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, Βασίλειο Δημητρόπουλο και τον γραμματέα, Δημήτρη Δημητρόπουλο, την Κοινότητα Δροσιάς και τον πρόεδρο Δημήτρη Ζώρλα για τη συνεργασία και την αρωγή τους και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την έμπρακτη υποστήριξή της. Όπως ανέφερε «η Επανάσταση του ’21 αποτελεί παράδειγμα ότι κάθε μια μάχη κερδίζεται μόνο αν είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι. Μεταξύ των ηρώων, ο τόπος μας, ανέδειξε τους θρυλικούς Γιαννιάδες που η θυσία τους μας εμπνέει και καθοδηγεί τις πράξεις μας 201 χρόνια μετά. Για την κοινωνία και την πατρίδα μας». Ακόμη, ο κ. Μπαρής ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο λαογράφος, Ηλίας Τουτούνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και στη δράση των Γιαννιάδων, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία της χορωδίας του Συλλόγου Λευκαδιτών Πάτρας «Η Φανερωμένη» με τους κανταδόρους Santa Maura, των μελών του Πολιτιστικού και Χορευτικού Σωματείου Τριταίας που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, καθώς και του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Πατρών.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η απονομή τιμητικών διακρίσεων σε ανθρώπους με προσφορά στον τόπο. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν ο αείμνηστος Νίκος Μασσαράς του Χρυσάνθου με την πλακέτα να την παραλαμβάνει η κόρη του, και ο Βασίλειος Παπαδημητρόπουλος που επί των ημερών του, ως Επίτροπος του Ι.Ν. Γεννήσεως Θεοτόκου έγινε η ανακαίνιση της εκκλησίας κι άλλων παρεκκλησίων της περιοχής.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
BMW i4 Convertible: Γιατί το κορυφαίο ηλεκτρικό cabrio αξίζει την αναμονή μέχρι το 2028
36ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Η Κάρμεν Ρούγγερη παρουσιάζει την «Πολυάννα»
Τι ώρα πρέπει να τρώτε για να προστατεύσετε τη μνήμη σας; Η απάντηση των ειδικών
Νέες διαρροές για το OnePlus 16: Κορυφαία χαρακτηριστικά για ένα συρρικνωμένο κοινό
Blue Achaia Forum 2026: Η θάλασσα στο επίκεντρο της ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα
Χάλασε εκτός εγγύησης; Ο νέος νόμος της ΕΕ που υποχρεώνει τις εταιρείες να σας το φτιάξουν
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών η συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου BLUE TECH
