Ερύμανθος: Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ι.Μ. Νοτενών Ιερώνυμος

Θλίψη στην Αχαΐα για την απώλεια του πατέρα Ιερωνύμου, ηγούμενου της Ιεράς Μονής Νοτενών που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα.

Νοτενών

Ο εμβληματικός Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Νοτενών π. Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος εκοιμήθη σκορπίζοντας τη θλίψη σε όλη την Αχαΐα.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο Ηγούμενος υπήρξε «ακοίμητος φύλακας» της Ιεράς Μονής για περισσότερο από μισό αιώνα, φωτίζοντας με την πνευματικότητα και την παρουσία του την τοπική κοινωνία.

Σήμερα, θα τελεστεί στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Σκιαδά τρισάγιο και η εξόδιος ακολουθία 18:30 στην Ιερά Μονή Νοτενών.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου με δήλωση του Θόδωρου Μπαρή αναφέρει:

Η τοπική μας Εκκλησία, η μοναστική κοινότητα, αλλά και σύσσωμος ο Δήμος Ερυμάνθου πενθεί την κοίμηση του Γέροντα π. Ιερώνυμου Διαμαντόπουλου, Ηγουμένου της ιστορικής Ιεράς Μονής Νοτενών.
Ο Ηγούμενος για περισσότερο από μισό αιώνα υπήρξε «ακοίμητος φύλακας» της Ιεράς Μονής, φωτίζοντας με την πνευματικότητα και την παρουσία του την τοπική κοινωνία. Ήταν ο στυλοβάτης της Μονής, ακόμη και σε δύσκολα χρόνια, ενώ παρέμεινε μέχρι τέλους φωτεινός φάρος της πίστης, καθοδηγώντας με τη γαλήνια μορφή του και το λόγο του κάθε πιστό που αναζητούσε πνευματικό «καταφύγιο» στην Παναγία, αλλά και στον Όσιο Ιωακείμ τον νέο που ασκήτευσε στο μοναστήρι. Ταπεινός, σεμνός και πράος ο π. Ιερώνυμος θα λείψει σε όλους όσοι είχαν την χαρά να τον γνωρίσουν. Και μπορεί η απουσία του να είναι μεγάλη, όμως μας παρηγορεί ότι βρίσκεται εν ταις αυλαίς του Κυρίου, τον οποίο τόσο αγάπησε και στον οποίο αφιέρωσε τη ζωή του.
Θα τον θυμόμαστε παντοτινά με αγάπη».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop