Ερύμανθος: «Eκπτωτο» το έργο ύδρευσης, σε νέο «Γολγοθά»

Σε γραφειοκρατικές περιπέτειες έμπλεξε το έργο αναβάθμισης μέρους του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Ερυμάνθου. Ο ανάδοχος του έργου κρίθηκε έκπτωτος και πλέον θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Ερύμανθος: «Eκπτωτο» το έργο ύδρευσης, σε νέο «Γολγοθά»

Δεν συμμορφώθηκε η ανάδοχος εταιρεία που είχε αναλάβει την περαίωση των εργασιών αναβάθμισης σε μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ερυμάνθου, με αποτέλεσμα να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Ο ανάδοχος του έργου κηρύχθηκε έκπτωτος και πλέον το έργο «έμπλεξε» σε γραφειοκρατικές περιπέτειες που θα έχουν ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα να «πάει κι άλλο πίσω» η ολοκλήρωση των εργασιών.

Φαίνεται πως η εταιρεία που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου δεν έχει τη δυνατότητα να το ολοκληρώσει παρά τις πέντε παρατάσεις που είχε λάβει. Η νέα καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των εργασιών ύδρευσης από τον ανάδοχο, αλλά και η αποχή του από τα σημεία που θα έπρεπε να δουλεύουν τα συνεργεία, έφερε την αρχική αντίδραση του Δήμου Ερυμάνθου, ο οποίος κάλεσε την εταιρεία να επαναρχίσει τις εργασίες και να τηρήσει την προθεσμία εκτέλεσης του έργου, που είναι η 26η Ιουνίου.
Αυτό δεν συνέβη και χθες, ελήφθη απόφαση από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, η οποία αναρτήθηκε και στη Διαύγεια, για την έκπτωση της αναδόχου εταιρείας.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Το συγκεκριμένο έργο έχει λάβει πέντε παρατάσεις προθεσμίας περάτωσης των κατασκευών και αρχικά έπρεπε να είναι έτοιμα όλα στα τέλη του 2019! Εκτοτε, ο δήμος έδινε παρατάσεις στον ανάδοχο, αλλά η ολοκλήρωση των εργασιών δεν έγινε πραγματικότητα.
Η «Π» είναι σε θέση να γνωρίζει πως το έργο έχει φτάσει περίπου στα «μισά». Αντικείμενο των εργασιών είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης σε πολλά σημεία του Δήμου και με βάση τις πληροφορίες, αυτό που απομένει για την ολοκλήρωσή του είναι η κατασκευή τριών δεξαμενών αλλά και οι εργασίες στο δίκτυο στην περιοχή του «τριγώνου» Ισώματος, Φαρραί και Βασιλικού.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Πλέον είναι αναγκαίο να γίνει μια σειρά γραφειοκρατικών ενεργειών ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Αρχικά θα πρέπει να φανεί αν θα ασκηθεί ένσταση για την απόφαση έκπτωσης από την ανάδοχο εταιρεία. Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί ένσταση, τότε το επόμενο βήμα με βάση το νόμο θα είναι η οριστική έκπτωση και εκκαθάριση του έργου.
Μετά από μια σειρά δαιδαλωδών γραφειοκρατικών διαδικασιών, θα κληθεί η προϊστάμενη αρχή του Δήμου να αποφασίσει για την ολοκλήρωση του έργου, προσκαλώντας τον επόμενο κατά σειρά μειοδότη του διαγωνισμού, στον οποίο αναδείχθηκε ο έκπτωτος ανάδοχος και να του προτείνει να αναλάβει αυτός το έργο ολοκλήρωσης της έκπτωτης εργολαβίας.

Σε περίπτωση που ούτε αυτό το σενάριο ευοδωθεί εντός 15 ημερών, τότε «η προϊσταμένη αρχή για την ανάδειξη αναδόχου στο έργο προσφεύγει κατά την κρίση της είτε στην ανοικτή δημοπρασία είτε στη διαδικασία με διαπραγμάτευση, κατά τις οικείες διατάξεις» όπως αναφέρει ο νόμος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Τον έπιασαν με κουμπαρά και κοσμήματα - Προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς
Πάτρα - Απίστευτο: Λειτουργούσε κατάστημα εστίασης παρά το «λουκέτο» - Επεσαν «καμπάνες» άνω των 25.000 ευρώ
Η Χριστίνα Αλεξοπούλου επισκέφθηκε το «Άλμα Ζωής» - Τι συζήτησε με το Διοικητικό Συμβούλιο
σπιράλ : «Αξίζουμε μια Πάτρα περιβαλλοντικά εναρμονισμένη και κυρίως καθαρή»