Ερύμανθος: Ηχησαν οι καμπάνες και σήμανε συναγερμός – Τι δηλώνουν οι πρόεδροι των χωριών στο pelop.gr

Ο πρόεδρος της Δροσιάς Δημήτρης Ζώρλας και του Σκιαδά Γιώργος Μπότης περιγράφουν όσα έχουν ζήσει από το πρωί της Τετάρτης με την πυρκαγιά στην Τριταία Ερυμάνθου.

συναγερμός

Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά στη δασική περιοχή έξω από τη Δροσιά, σήμανε συναγερμός και στις γύρω περιοχές. Μεταφέρουν στο pelop.gr οι πρόεδροι της Δροσιάς και του Σκιαδά, Δημήτρης Ζώρλας και Γιώργος Μποτής αντίστοιχα, πως ζουν τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο τους.

Ζώρλας: Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται

Στη Δροσιά Τριταίας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παναγιώτης Ζώρλας, μεταφέρει στο pelop.gr, ποια είναι η κατάσταση της πυρκαγιάς στις 17.00 και παράλληλα εξηγεί τι έγινε τις πρώτες ώρες της φωτιάς: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλή εκτίμηση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε πως δεν απειλούνται σπίτια, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες ώρες. Προσπαθούμε και οι κάτοικοι να βοηθήσουμε όσο γίνεται την κατάσταση. Πάντως, αφού ξέσπασε η φωτιά και στην Πάτρα τα εναέρια μέσα έφυγαν από εδώ και βοηθούν στη φωτιά της Πάτρας».

Μπότης: Ηχησαν οι καμπάνες να ενημερωθεί ο κόσμος

Ο πρόεδρος του Σκιαδά Γιώργος Μπότης, περιοχής που απειλήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης από την φωτιά και διατάχθηκε οι κάτοικοι να είναι σε κατάσταση εκκένωσης του χωριού, δηλώνει στο pelop.gr: «Από την αρχή είμαστε σε συνεννόηση με την πυροσβεστική. Ηχησαν οι καμπάνες για να ενημερωθεί ο κόσμος. Στις 17.00 δεν κινδυνεύουμε άμεσα από τη φωτιά καθώς έχει πάρει άλλη κατεύθυνση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Οι κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία του χωριού και περιμένουν οδηγίες. Επιπλέον, έχουμε συνεννοηθεί και με ηλικιωμένους κάτοικους για να τους βρούμε τρόπο να απομακρυνθούν σε περίπτωση που χρειαστεί».