Ερύμανθος – Καλάβρυτα: Πρώιμες συζητήσεις για κοινές επενδύσεις

Στον Δήμο Ερυμάνθου εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Δήμο Καλαβρύτων για Ολοκληρωμένες Χωροταξικές Επενδύσεις, αλλά οι συζητήσεις βρίσκονται στα σπάργανα.

82900208 2590447757851703 8882349559083171840 n e1625987304356

Σε αρκετά πρώιμο στάδιο φαίνεται πως βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ Θόδωρου Μπαρή και Θανάση Παπαδόπουλου για την εκπόνηση «Ολοκληρωμένων Χωροταξικών Επενδύσεων». Οι δήμαρχοι Ερυμάνθου και Καλαβρύτων βρίσκονται σε επικοινωνία για το θέμα.
Σε συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ της «Π», όπου ο Θανάσης Παπαδόπουλος παρουσιάστηκε ότι θα προτείνει στον ομόλογό του, δήμαρχο Ερυμάνθου Θεόδωρο Μπαρή, να κινηθούν μέσω της «Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ» στην οποία και οι δύο Δήμοι συμμετέχουν, μετά και την επικείμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας για την οποία συνέβαλαν.

Σε ερώτηση που έγινε στον δήμαρχο Ερυμάνθου Θόδωρο Μπαρή για το θέμα, επιβεβαίωσε πως έχουν γίνει οι αρχικές συζητήσεις με τον κ. Παπαδόπουλο. «Εχουμε συζητήσει με τον κ. Παπαδόπουλο το συγκεκριμένο θέμα. Μας ευνοεί ότι δεν παίζει ρόλο ο χαρακτηρισμός ως “ορεινός” του Δήμου μας, αλλά χρειάζεται να γίνουν κάποια πράγματα από κοινού. Είναι αλήθεια πως έχουμε αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον Δήμο Καλαβρύτων και θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε πάνω στην ορεινότητα, την κτηνοτροφία αλλά και τον τουρισμό. Ακόμα όπως βρισκόμαστε σε αρχικά στάδια» ανέφερε στην «Π» ο κ. Μπαρής.

Επιπλέον, έγινε γνωστό πως ήδη έχουν απευθυνθεί σε δύο επιστήμονες για να εξετάσουν πιθανές προοπτικές για Ολοκληρωμένες Χωροταξικές Επενδύσεις μεταξύ των δύο Δήμων, αλλά φαίνεται πως θα τηρηθεί μια στάση αναμονής μέχρι να φανούν αποτελέσματα από τις ΟΧΕ των Δήμων Κατακόλου-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας και Αγρινίου-Θέρμου. Χαρακτηριστικά είπε: «Εχουμε απευθυνθεί σε δύο επιστήμονες να καταθέσουν τις απόψεις τους πάντως. Μπορούμε να εξετάσουμε διεξοδικά τις προοπτικές για Ολοκληρωμένες Χωροταξικές Επενδύσεις. Ωστόσο, περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η συνεργασία των Δήμων Κατακόλου-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας και Αγρινίου-Θέρμου, παρόλο που έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτές τις περιοχές».

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν από ενδεχόμενες Ολοκληρωμένες Χωροταξικές Επενδύσεις θα μπορούσαν να απαντηθούν χρηματοδοτήσεις που θα αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα δηλαδή που δεν θα μπορούσαν να πλησιάσουν από μόνοι τους. Μάλιστα, όπως έχει αναδείξει η «Π», τέτοιου είδους μοντέλα χρηματοδοτικών αντλήσεων έχει προτείνει στο παρελθόν και ο Σπύρος Θεοχάρης στο δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων. Με βάση το μοντέλο που είχε προτείνει και μέσω της εφημερίδας ο κ. Θεοχάρης η «Πράσινη Ορεινή Διαδρομή Αχαϊκή Αρκτος» θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας αμφίπλευρος «διάδρομος» κοινών χρηματοδοτήσεων στα βασικά του χαρακτηριστικά των δύο Δήμων που είναι η ορεινότητα, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

collage 51 e1627202401363
δουζδαμπανηςφωτο
peripolika 10
super market