Ερύμανθος: Σε ερφαρμογή ο αρδευτικός κανονισμός – Νέος σύμβουλος ο Παρασκευόπουλος

image 447018

Για πρώτη φορά θα τεθεί σε εφαρμογή φέτος ο αρδευτικός κανονισμός του Δήμου Ερυμάνθου και ο δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής, όρισε τον κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο ως εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα άρδευσης και αποχέτευσης, ώστε να μπορεί να επιβλέπει την τήρηση του κανονισμού και να έχει τακτική επαφή με τις αρμόδιες επιτροπές. Ο κ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος είναι δημοτικός σύμβουλος Ερυμάνθου. Κατάγεται και κατοικεί στην Πλατανόβρυση, είναι έγγαμος με τρία παιδιά και πρόεδρος στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος η αρδευτική περίοδος ξεκινά την 1 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου και δικαίωμα χρήσης του δημοτικού δικτύου άρδευσης έχουν όλοι όσοι καλλιεργούν με οποιοδήποτε καθεστώς, ιδιόκτητα ή μισθωμένα ποτιστικά χωράφια που καλύπτονται από το υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο.

Για το δικαίωμα χρήσης του δικτύου, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, έως και την Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου.  Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να υποβληθούν : Αντίγραφο του Ε9, Αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου ή υπεύθυνη δήλωση παραχώρησης (για τους ενοικιαστές), αντίγραφο πρόσφατα καταχωρημένης δήλωσης στο ΟΣΔΕ (εφόσον υπάρχει), στην οποία θα φαίνεται η έκταση και το είδος της καλλιέργειας, βεβαίωση περί μη οφειλής ληξιπρόθεσμων αρδευτικών τελών ή αντίγραφο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων αρδευτικών τελών από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. Ενώ τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκτηθεί το δικαίωμα χρήσης είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες αρδευτικές οφειλές από τον ενδιαφερόμενο προς τον Δήμο Ερυμάνθου ή να υπάρχει ρύθμιση των οφειλών αυτών.

Με την τοποθέτηση του κ. Παρασκευόπουλου ως σύμβουλο σε θέματα άρδευσης, συστήθηκαν και οι πρώτες τοπικές επιτροπές για τις κοινότητες Βασιλικού, Ελληνικού, Πλατανόβρυσης, Σταροχωρίου, Φαρρών και Χαλανδρίτσας. Σε όλες τις επιτροπές πρόεδρος είναι ο κ. Παρασκευόπουλος, μέλος ο γεωπόνος του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φίλιππος Αγγελακόπουλος και οι πρόεδροι των ανωτέρω κοινοτήτων. ΑΠ.ΑΝ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

fotia 2
216283010 365313098296738 4905274864522951388 n
ΜΗΧΑΝΗ
AMBROSIOS