Ερύμανθος: Σήμερα η ασκηση εκκένωσης περιοχών για φωτιά

Η άσκηση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερυμάνθου.

Ασκηση Φωτογραφία αρχείου

Ασκηση ετοιμότητας επί χάρτου για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, με την ονομασία «ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ 2024», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 27/05/2024,  στις 10π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του νέου δημαρχείου, στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας.

Σκοπός της άσκησης που διοργανώνει η Διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερυμάνθου, είναι να δοκιμασθούν μια σειρά από διαδικασίες στο πλαίσιο του συντονιστικού ρόλου των εμπλεκόμενων φορέων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Την άσκηση στην οποία θα παρευρεθεί κλιμάκιο της ΓΓΠΠ θα παρακολουθήσουν δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι των κοινοτήτων και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων μεταξύ των οποίων Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΚΕΤΧ.

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, επεσήμανε ότι το «κλειδί» στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι ο σωστός συντονισμός και η συνεργασία και ευχαρίστησε την ηγεσία της γγ Πολιτικής Προστασίας που επέλεξε τον Δήμο Ερυμάνθου πανελλαδικά για την πραγματοποίηση της άσκησης. « Η περιοχή μας διαθέτει μεγάλο ορεινό όγκο και φυσικό πλούτο, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της παρατεταμένης ανομβρίας κατά τον περασμένο χειμώνα, απαιτείται συνεχής εγρήγορση και επαγρύπνηση» δήλωσε ο κ. Μπαρής.

Ο δήμος έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης σοβαρών συμβάντων το οποίο επικαιροποιήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του δήμου.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop