Ερύμανθος: Στο πλευρό των αμπελουργών ο Θόδωρος Μπαρής – Τι είπαν στη συνάντηση που είχαν

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής πραγματοποίησε συνάντηση με αμπελοπαραγωγούς του Δήμου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την ακατανόητη απόφαση να αποκλειστούν από την ενίσχυση, την ώρα που οι συνάδελφοί τους στην όμορη Δυτική Αχαΐα εντάχθηκαν στους δικαιούχους.

Ερύμανθος: Στο πλευρό των αμπελουργών ο Θόδωρος Μπαρής - Τι είπαν στη συνάντηση που είχαν

Στο πλευρό των αμπελοπαραγωγών του Δήμου Ερυμάνθου βρίσκεται η δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εξαίρεσή τους από την καταβολή της επιπλέον ενίσχυσης μέσω de minimis για τα οινοποιήσιμα σταφύλια της ποικιλίας Ροδίτη.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής πραγματοποίησε συνάντηση με αμπελοπαραγωγούς του Δήμου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την ακατανόητη απόφαση να αποκλειστούν από την ενίσχυση, την ώρα που οι συνάδελφοί τους στην όμορη Δυτική Αχαΐα εντάχθηκαν στους δικαιούχους. Ο κ. Μπαρής απέστειλε εγκαίρως από τις 22 Μαΐου επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, ενώ την ίδια μέρα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό, Γιώργο Στύλιο μεταφέροντας την αγανάκτηση και την απογοήτευση του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Ωστόσο, εξαιτίας της μεσολάβησης των εθνικών εκλογών, δεν ήταν εφικτή η αποκατάσταση της κατάφωρης αυτής, αδικίας σε βάρος των αμπελοπαραγωγών του Δήμου Ερυμάνθου.

Το αίτημά τους, ωστόσο, είναι δίκαιο και δεν θα αφεθεί στην τύχη του…, καθώς όπως τους διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος, έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας και ασκούνται πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση για να συμπεριληφθούν και οι αμπελουργοί του Δήμου Ερυμάνθου στην κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας.

«Στον Δήμο Ερυμάνθου και πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Φαρρών, η καλλιέργεια της αμπέλου πραγματοποιείται επί σειρά αιώνων και έχει εξελιχθεί σε επιτυχημένη και βιώσιμη γεωργική δραστηριότητα. Η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί σημαντικότατο τμήμα της αγροτικής παραγωγής του Δήμου Ερυμάνθου, αλλά και της τοπικής οικονομίας. Η αναιτιολόγητη εξαίρεση των αμπελουργών μας από την ενίσχυση ήσσονος σημασίας έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, καθώς δημιουργεί ανισότητα και υπονομεύει την ανάπτυξη του ευαίσθητου τομέα της αμπελοκαλλιέργειας στην περιοχή. Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο, από τη στιγμή κιόλας που το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη – ενσωμάτωση των αμπελοπαραγωγών του Δήμου Ερυμάνθου από την Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι πολύ μικρό, σχεδόν ασήμαντο. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει έτσι αυτό… Γι’ αυτό και θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους τους αρμόδιους…», δήλωσε ο κ. Μπαρής.

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ