Ερύμανθος: Θα πουν το νερό νεράκι εν μέσω καλοκαιριού

“Το νερό από το φράγμα δεν έρχεται όπως θα το περιμέναμε και γενικά είμαστε σε επιφυλακή”.

dexameni nerou

Φόβος ότι θα πουν «το νερό, νεράκι» υπάρχει φέτος το καλοκαίρι στους κατοίκους του Δήμου Ερυμάνθου, οι οποίοι μαθαίνουν ότι η στάθμη των πηγών βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και επιπλέον ακούν για προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Για το θέμα, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ερυμάνθου Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση οριακή. «Είναι γενικό το πρόβλημα με το νερό. Με ενημερώνουν κάτοικοι από πολλές περιοχές πως από το μεσημέρι και μετά παρατηρείται έλλειψη νερού, ενώ επιπλέον δεν μπορούν να γνωρίζουν πότε θα επανέλθει η υδροδότηση όταν υπάρχει πρόβλημα» αναφέρει ο κ. Κανελλόπουλος.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Επιπλέον, υποστήριξε πως ο Δήμος δεν ήταν αρκετά προετοιμασμένος για το φετινό καλοκαίρι. «Πέρα από τη χαμηλή στάθμη του νερού στις δεξαμενές, γνωρίζω πως υπάρχει πρόβλημα στη χλωρίωση, αλλά και σε ορισμένα σημεία στις αντλίες. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο φράγμα, απ’ όπου το Βασιλικό ακόμα δεν έχει πάρει νερό» τονίζει ο κ. Κανελλόπουλος.

«ΤΣΙΤΑ»
Δεδομένου ότι το καλοκαίρι τελειώνει σε περίπου 50 μέρες, γίνεται κατανοητό πως τα δύσκολα για τους κατοίκους του Ερυμάνθου, τώρα αρχίζουν. Ο αντιδήμαρχος Υδρευσης Ζώης Μαρτζάκλης, επισημαίνει πως ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε επαγρύπνηση. «Είμαστε στην τσίτα αυτές τις μέρες και ελέγχουμε με τους υδραυλικούς μας, τους αγωγούς και προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα που εμφανίζονται λόγω φθορών» αναφέρει ο κ. Μαρτζάκλης.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Ενώ σχετικά με το αν έχουν εμφανιστεί φαινόμενα λειψυδρίας φέτος το καλοκαίρι, απαντά: «Δεν είναι έντονο το φαινόμενο αυτή τη στιγμή. Τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, έχουν να κάνουν με διακοπές της μισής ώρας και αυτά σε απομακρυσμένα σπίτια από τα κέντρα των οικισμών. Χρειάζεται προσοχή όμως, επειδή έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι. Ο Αύγουστος θα είναι δύσκολος μήνας».
“Από το φράγμα δεν έρχεται, όπως το περιμέναμε”

Ο αντιδήμαρχος Υδρευσης του Δήμου Ερυμάνθου Ζώης Μαρτζάκλης, επιβεβαιώνει στην «Π» πως υπάρχουν περιοχές με σημαντικό πρόβλημα: «Όπως είπα, είμαστε οριακά σε αρκετές περιοχές. Για παράδειγμα, στο Καλέντζι έχουν τεθεί σε λειτουργία δύο γεωτρήσεις για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Το νερό από το φράγμα δεν έρχεται όπως θα το περιμέναμε και γενικά είμαστε σε επιφυλακή».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

karampina
test ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
gouvelos dosi
troxaio patron purgou