Ερύμανθος: Το τυρόγαλο… πάει στην ποταμιά – Καταγγελίες στην Περιφέρεια για ρύπανση από επιχείρηση

image 630255

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Ερύμανθο και κατοικημένες περιοχές που «βρέχονται» από τον ποταμό «Πείρο», η εναπόθεση υπολειμμάτων Τυροκομείου, με αποτέλεσμα τη ρύπανση και την έντονη δυσοσμίας που έχει κάνει πολλούς δημότες ή παραθεριστές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οπως καταμαρτυρούν στην «Π», απροκάλυπτα, επιχείρηση, ρίχνει τυρόγαλα στο ποτάμι και με τη ροή του αυτό διασκορπάται κατά μήκος σε όλους τους οικισμούς που διαπερνά κι αυτό – όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν – επειδή ο Βιολογικός Καθαρισμός που διαθέτει υποχρεωτικά ως Τυροκομική Μονάδα είναι μικρός και δεν μπορεί να χωρέσει τα λύματα της πολύ αυξημένης της παραγωγής.                      

«Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε. Μυρίζει όλη η περιοχή και μαζεύονται κουνούπια. Εχω σπίτι στα 100 μέτρα από το Τυροκομείο, πήγα το Πάσχα και αναγκάστηκα κι έφυγα» λέει κάτοικος χωριού κοντά στο Ελληνικό, που όπως εξηγεί, αυτό που τόσο ίδιος όσο κι άλλοι παθόντες, είναι να καταλάβουν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ότι θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν άμεσα αυτό που γίνεται και να σταματήσει το κακό που προκαλεί σ’ αυτούς και το περιβάλλον.

«Δεν θέλουμε το κακό του επιχειρηματία, αλλά να κοιτάξει να προσέξει τη δημόσια υγεία. Τόσα χρόνια εκεί, τον ξέρουμε και μας ξέρει. Δεν μπορεί να πετάει το τυρόγαλο στο ποτάμι και από τη ρύπανση να έχει γίνει ο τόπος μας σκέτη χαβούζα. Δεν θέλουμε να κάνουμε κακό στη δουλειά του, αλλά να μπορούμε να κυκλοφορήσουμε. Δεν χρειάζεται να πάμε δικαστικά, αλλά να καταλάβει πως το ποτάμι δεν είναι ιδιοκτησία του να το λυμαίνεται» λένε στην «Π».

Οι δημοτικές υπηρεσίες του Ερύμανθου, όταν ρωτήθηκαν σχετικά από θιγόμενους, έδειξαν να μην γνωρίζουν κάτι κι έτσι να μην μπορούν να βοηθήσουν.

Παραπέμφθηκαν δε στην Περιφέρεια, η οποία ενημερώθηκε μόλις χθες από επιτροπή κατοίκων με 15 υπογραφές και απ’ ότι φαίνεται θ’ ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, με την διεύθυνση Περιβάλλοντος να κάνει αυτοψία και να συντάσσει έκθεση, που μπορεί να οδηγήσει σε συστάσεις ή και πρόστιμα.

Για την όλη κατάσταση, Εκπολιτιστικός Σύλλλογος, οικολόγοι και αστυνομία δηλώνουν άγνοια, αλλά όπως λένε οι καταγγέλλοντες… «ας ρίξουν μια ματιά»!

       

  Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

καικα μαντανικα 0001
collage 51 e1627202401363
santor 0037
δουζδαμπανηςφωτο