Εσείς τι βλέπετε; Πάμε για εκλογές; – Πατρινοί καταθέτουν τις απόψεις τους στο ερώτημα της «Π» για πρόωρες εκλογές

Τέσσερα πρόσωπα που δεν σχετίζονται με την κεντρική πολιτική εξηγούν τι έχουν καταλάβει από το σκηνικό έντασης μεταξύ των κομμάτων που έχει στηθεί τις τελευταίες εβδομάδες

Εσείς τι βλέπετε; Πάμε για εκλογές; - Πατρινοί καταθέτουν τις απόψεις τους στο ερώτημα της «Π» για πρόωρες εκλογές

Το προεκλογικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων έβαλε αρκετό κόσμο σε σκέψεις και εμάς στη διαδικασία να μιλήσουμε με πολίτες από την Πάτρα για να δούμε αρχικά αν ενδιαφέρονται για τις πολιτικές διαμάχες μεταξύ των κομμάτων και στη συνέχεια πότε εκτιμούν ότι θα γίνουν εκλογές.

Η «Πελοπόννησος της Δευτέρας» μίλησε με τέσσερις πολίτες από διαφορετικές περιοχές της Πάτρας, όλων των ηλικιών, για να διαπιστώσει πως αντιλαμβάνονται την πολιτική κατάσταση της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες. Βλέπουν εκλογές; Και αν ναι, πόσο σύντομα; Γενικότερα, πώς καταλαβαίνουν όλη αυτή την κατάσταση;
Οι περισσότεροι φαίνεται πως συμφωνούν με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, έχοντας τα δικά τους επιχειρήματα που σχετίζονται κυρίως με την οικονομία και την Τουρκία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ: Δεν ευνοεί η οικονομία για εκλογές σύντομα

Εσείς τι βλέπετε; Πάμε για εκλογές; - Πατρινοί καταθέτουν τις απόψεις τους στο ερώτημα της «Π» για πρόωρες εκλογές

Ψάχνοντας απαντήσεις και από νέους ανθρώπους σχετικά με το αν παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις, καλέσαμε από τον τηλεφωνικό μας κατάλογο τον λογιστή Χρήστο Ζακυνθινό. Οντας σε παραγωγική ηλικία και με καθημερινή επαφή με πολίτες, μας μεταφέρει την άποψή του αλλά και όσα ακούει από τον περίγυρό του: «Δεν πιστεύω πως θα πάμε σε εκλογές σύντομα, καθώς δεν φαίνεται σήμερα να είναι ευνοϊκές οι οικονομικές συνθήκες.

Εχοντας ξεκινήσει αυτή την περίοδο η επιστροφή της Επιστρεπτέας, αλλά και ενώ τρέχουν προγράμματα ενίσχυσης μέσω επιδομάτων, δεν πιστεύω πως είναι κατάλληλος ο χρόνος. Το τέλος της τετραετίας φαντάζει πιο λογικός χρόνος για εκλογές αυτή τη στιγμή» είπε ο 30χρονος λογιστής. Επιπλέον, ρωτώντας γενικά παρακολουθεί τα όσα γίνονται μας είπε: «Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, αφού ούτως ή άλλως όσα είναι να γίνουν μπορούν να χαρακτηριστούν ως “δρομολογημένα”. Γενικά αυτό αντιλαμβάνομαι συζητώντας με κόσμο από τον επαγγελματικό και κοινωνικό μου περίγυρο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Απρίλιο ή Μάιο του 2023»

Εσείς τι βλέπετε; Πάμε για εκλογές; - Πατρινοί καταθέτουν τις απόψεις τους στο ερώτημα της «Π» για πρόωρες εκλογές

Ο Γιάννης Παπαχρονόπουλος από τα Βραχνέικα, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, καταθέτει τι δική του άποψη για το θέμα των εκλογών, αλλά και την πρότασή του για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. «Πιστεύω ότι δεν θα πάμε σύντομα σε εκλογές αλλά τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2023. Κατά τη γνώμη που θα έπρεπε να γίνονται μαζί και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε ο κόσμος να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες και να παρέμενε η κάλπη για τις τοπικές κοινότητες. Επρεπε να γίνονται όλα μαζί» τονίζει ο κ. Παπαχρονόπουλος.

Πάντως, σε γενικές γραμμές δεν βλέπει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο για τις διαδικασίες: «Εκτιμώ ότι ο κόσμος γενικά αδιαφορεί και έχει κουραστεί από αυτή την κατάσταση όπου οι πολιτικοί ζητούν διαρκώς εκλογές. Αλλωστε, οι περισσότεροι πιστεύουν πως ό,τι και να ψηφίσουν, τα ίδια θα είναι τα αποτελέσματα. Πάντως θεωρώ σίγουρο ότι δεν θα γίνουν το φθινόπωρο όπως ακουγόταν μέχρι πρόσφατα».

ΓΙΑΝΝΑ ΚΟΚΚΟΤΑ: «Εκλογές μαζί με την Τουρκία»

Εσείς τι βλέπετε; Πάμε για εκλογές; - Πατρινοί καταθέτουν τις απόψεις τους στο ερώτημα της «Π» για πρόωρες εκλογές

Η Γιάννα Κόκκοτα είναι συνταξιούχος από τον ιδιωτικό τομέα. Οπως μας είπε παρακολουθεί την όλη συζήτηση για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, αλλά δεν είναι σίγουρη πως πρέπει να γίνουν άμεσα. «Είναι περίεργες οι εποχές για να πάμε σε εκλογές. Σε μια περίοδο τέτοιες αβεβαιότητας σχετικά με την ακρίβεια, δεν ξέρω κατά πόσο θα έπρεπε να μπούμε σε περίοδο ακυβερνησίας ή μη συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών. Γι’ αυτό δεν πιστεύω ότι θα πάμε σε εκλογές το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Παρακολουθώντας την επικαιρότητα και γνωρίζοντας ότι οι θα γίνουν εκλογές στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2023, πιστεύω ότι ο κατάλληλος χρόνος και για εμάς είναι εκείνη την περίοδο».

Ωστόσο, μας διαβεβαίωσε ότι η ίδια ενδιαφέρεται για τα κοινά και πιστεύει ότι μόνο μέσα από την ενεργή ενασχόληση της κοινωνίας μπορούν να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στη χώρα μας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Βλέπουμε πολιτικούς να κινητοποιούνται»

Εσείς τι βλέπετε; Πάμε για εκλογές; - Πατρινοί καταθέτουν τις απόψεις τους στο ερώτημα της «Π» για πρόωρες εκλογές

Ο 21χρονος φοιτητής Θανάσης Κανελλόπουλος πιστεύει ότι θα γίνουν σύντομα και το εξηγεί με επιχειρήματα: «Εχοντας μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο χειμώνα με βάση όσα μας λένε οι ηγέτες του εξωτερικού, η Ελλάδα θα συμπαρασυρθεί σε μια περίοδο αβεβαιότητας με νέες ανατιμήσεις στα καύσιμα και τα υλικά. Επειδή η επόμενη περίοδος θα είναι δύσκολη, προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά τα μέτρα και τα επιδόματα ως μια προσπάθεια να “μαλακώσει” η κοινωνία. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα γίνουν πριν τον χειμώνα οι εκλογές».

Ρωτήσαμε επίσης τι εντύπωση του έχει κάνει η πολιτική κινητικότητα του τελευταίου διαστήματος: «Το βλέπω και στο facebook ότι αρκετοί πολιτικοί κινητοποιούνται και προσεγγίζουν κόσμο. Δηλαδή δεν είναι μόνο οι γνωστοί πολιτικοί, αλλά και αυτοί που θέλουν να γίνουν βουλευτές. Ολοι τους φαίνεται πως λειτουργούν προεκλογικά. Αρα, αφού οι ίδιοι οι πολιτικοί δημιουργούν κλίμα εκλογών, γιατί να μην πιστεύω κι εγώ πως θα γίνουν;» απάντησε αφοπλιστικά.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ