ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια: «Δημοσιογράφος δέχθηκε απρόκλητη επίθεση – Να επιληφθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος»

Η ΕΣΗΕΑ «βάλλει» κατά του γνωστού ποινοκολόγου Αλέξη Κούγια.

ΕΣΗΕΑ

«Αμετανόητος ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξακολουθεί να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις να επανέλθει στην τάξη», τονίζει η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή περιστατικό που καταγγέλλεται ότι έλαβε χώρα στο ΜΟΔ κατά τη δίκη της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα και καλεί (εκ νέου) τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας «να επιληφθεί πάραυτα του ζητήματος».

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Το τελευταίο κρούσμα, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη ο οποίος, εντός της δικαστικής αίθουσας, δέχθηκε απρόκλητη και σκαιότατη επίθεση, φραστική και παρ’ ολίγο και σωματική, από τον εν λόγω δικηγόρο κατά την κάλυψη δίκης, που απασχολεί την επικαιρότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις επιθέσεις που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξαπολύει κατά δημοσιογράφων με ανάρμοστους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις, απειλές και αγωγές.

Πρόσφατα, μάλιστα, απευθυνθήκαμε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζητώντας να επιληφθεί και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν προσβάλλει μόνον τους επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με βάση τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

Mε αφορμή και το τελευταίο περιστατικό, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ καλεί εκ νέου τον Δικηγορικό Σύλλογο να επιληφθεί πάραυτα του ζητήματος».

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα, η ΕΣΗΕΑ είχε βγάλει ανακοίνωση καταγγέλλοντας «απόπειρα εκφοβισμού συναδέλφων» εκ μέρους του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.