Εστίαση: Μέχρι πότε θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για επιδότηση

Εστίαση: Μέχρι πότε θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για επιδότηση

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης.

Το πρόγραμμα είναι ύψους 330 εκατ. και αφορά την αγορά πρώτων υλών και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 34.000 επιχειρήσεις.

Δικαίωμα ένταξης και χρηματοδότησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που :

  • παρουσιάζουν μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.
  • να είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
  • για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.
  • επιχειρήσεις εστίασης που έκαναν έναρξη το 2019 αλλά δεν είχαν έσοδα μέσα στην χρονιά θα μπαίνουν αυτόματα στην δράση.
  • επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 θα μπαίνουν αυτόματα στη δράση.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021.

Ποιοι είναι οι επιλέξιμοι ΚΑΔ

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ σε τουλάχιστον έναν εκ των οποίων πρέπει να δραστηριοποιείται η προς ενίσχυση επιχείρηση είναι οι εξής:

  • 56.10 : Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης Περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10
  • 56.21 : Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις Περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.21
  • 56.29.20 : Άλλες υπηρεσίες εστίασης Περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20
  • 56.30 : Δραστηριότητες παροχής ποτών Περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ