Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης – Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες”

Σε μια συμβολική τελετή στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, στη σκιά της Ακρόπολης η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρέδωσε στον πρωθυπουργό την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου

oursoula main

Το πέρασμα της Ελλάδας σε μια νέα εποχή σηματοδοτεί η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την Κομισιόν. Στη χώρα θα εισρεύσουν συνολικά 30,5 δις ευρώ τα οποία θα μεταμορφώσουν την ελληνική οικονομία και θα μετασχηματίσουν το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο.

Σε μια συμβολική τελετή στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, στη σκιά της Ακρόπολης η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρέδωσε στον πρωθυπουργό την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου με τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για «ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα».

«Η Ένωση προχωρεί στην πρώτη έκδοση κοινού χρέους υπέρ των κρατών μελών της. Πρωτοβουλία που στήριξα εξ αρχής μαζί με 8 ακόμα Ευρωπαίους ηγέτες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Σήμερα ένα άβατο του παρελθόντος μετατρέπεται σε βήμα του παρόντος και του μέλλοντος. Η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες. Δικαιούται περίπου 31 δισ. , αναγνώρισε όμως και τη δική της ευθύνη καταθέτοντας ολοκληρωμένο σχέδιο από τις πρώτες. Μαζί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τις ιδιωτικές κινήσεις τα κεφάλαια θα αγγίζουν τα 100 δισ».

Η κα Φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε πως το σχέδιο “Ελλάδα 2.0″ θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία”. “Θα ετοιμάσει την Ελλάδα για το μέλλον” δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: “Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα κάνουν πιο ισχυρή την Ελλάδα. Το ελληνικό σχέδιο υποστηρίζει πράσινους στόχους, προωθεί την ψηφιοποίηση με επενδύσεις στο 5G, εκσυγχρονίζει τις μικρές επιχειρήσεις και τη δημόσια διοίκηση”.

Οι πρώτες εκταμιεύσεις μπορούν να γίνουν τον Ιούλιο και να φτάσουν τα 7,5 δις ευρώ. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες από την κατανομή των κονδυλίων, καθώς δικαιούται περίπου 31 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και σε δάνεια. Καταθέσαμε από τις πρώτες ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επενδύσεων που, μαζί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και μαζί με τις ιδιωτικές επενδύσεις εκτιμούμε ότι τα συνολικά κεφάλαια που μπορούν να κινητοποιηθούν θα αγγίξουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ…Θα δημιουργήσουμε 200.000 θέσεις εργασίας και πρόσθετη εθνική ανάπτυξη που θα αγγίζει στο 7%. Το σχέδιο θεμελιώνεται πάνω σε τέσσερις πυλώνες. Πράσινη μετάβαση, ψηφιακός μετασχηματισμός, απασχόληση, κοινωνική συνοχή και ιδιωτικές επενδύσεις. Και θα φέρει την αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας…”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

KAYSWNAS 1
τσίπρας
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 1