Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Το μερίδιο της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας

image 622935

Από τον οδικό χάρτη των 170 έργων και δράσεων που παρουσιάζονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, θα φανεί στην πορεία πόσα αφορούν άμεσα στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. Ευθεία αναφορά σε έργο που να αφορά στην Πάτρα, γίνεται μόνο στον άξονα των Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων, χωρίς όμως κάποια επεξήγηση.

Επίσης, η Δυτική Ελλάδα αναφέρεται στον άξονα των επενδύσεων για τον περιορισμό των κινδύνων πλημμύρας και την παροχή νερού για αρδευτικούς σκοπούς.

Εμμεση αναφορά, υπάρχει και στο σκέλος της κατασκευής των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Κέντρων τελευταίας τεχνολογίας για την Πολιτική Προστασία με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, ένα εκ των οποίων θα κατασκευαστεί στην Πάτρα.

Στον άξονα επενδύσεων για τη μετάβαση σε νέο ενεργειακό μοντέλο φιλικό στο περιβάλλον, προβλέπεται η στήριξη επενδύσεων, για τη δημιουργία συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Μια τέτοια επένδυση, προϋπολογισμού άνω των 110 εκατ. ευρώ, έχει εγκριθεί από την ΡΑΕ για τη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών από τον Ομιλο Κοπελούζου.

Φυσικά, από τη λίστα των 170 έργων, υπάρχουν και άλλα που σίγουρα αφορούν και την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, τα οποία θα παρουσιαστούν σε επόμενη φάση, κατά την εξειδίκευσή τους.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ