Eurostat: Στο 6,5% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί στο 6,5% από 7,3% τον Ιανουάριο.
Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8,5% τον Φεβρουάριο του 2023, από 8,6% τον Ιανουάριο σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Φεβρουάριο (15%, έναντι 14,1% τον Ιανουάριο), ακολουθούμενη από την ενέργεια (13,7%, έναντι 18,9% τον Ιανουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (6,8%, έναντι 6,7% τον Ιανουάριο) και τις υπηρεσίες (4,8%, έναντι 4,4% τον Ιανουάριο).
Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί στο 6,5% από 7,3% τον Ιανουάριο.
Το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Φεβρουάριο η Λετονία (20,1%), η Εσθονία (17.8%) και η Λιθουανία (17,2%).
Το χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν η Ισπανία και το Λουξεμβούργο (4,8%), το Βέλγιο (5,5%), η Ισπανία (6,1%) και η Ελλάδα (6,5%). Ακολουθούν η Κύπρος (6,7%), η Μάλτα (7%), η Γαλλία (7,2%). Ο πληθωρισμός στη Γερμανία το Φεβρουάριο ήταν στο 9,3%.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
ΕΕΤΑΑ: Πώς θα κάνετε ένσταση για τα voucher παιδικών σταθμών
Το επόμενο Apple Watch ίσως δεν μοιάζει καθόλου με όσα ξέρετε
Ημερίδα για την αδελφοποίηση Ψωφίδας και Ζακύνθου
Μην τις τραβάτε ποτέ: Ο ασφαλής τρόπος να εξαφανίσετε τις παρανυχίδες χωρίς μόλυνση
Έτσι μπορείς να κρύψεις εφαρμογές στο iPhone σου
Ενα μεγάλο ευχαριστώ από τον Εμπορικό Σύλλογο Δύμης για την «Βραδιά Εμπορίου»
Το λάθος που κάνουμε στο μπαλκόνι και μαζεύει κουνούπια – Πώς θα τα εξαφανίσετε
Η Meta δίνει δωρεάν AI μοντέλο που τρέχει στον υπολογιστή σου
