Εύα Καϊλή: Εντός της ημέρας «φεύγει» το βραχιολάκι – Η επαφή με τον Τζιόρτζι

Εντός της ημέρας θα αφαιρεθεί με περιοριστικούς όρους, το ηλεκτρονικό βραχιολάκι της Εύας Καϊλή στην υπόθεση Qatar Gate.

kaili

Εντός της ημέρας πρόκειται να ελευθερωθεί από το ηλεκτρονικό της βραχιολάκι η Εύα Καϊλή με περιοριστικούς όρους.

Όπως είπε ο Έλληνας δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, «από σήμερα θα είναι ελεύθερη να πηγαίνει όπου θέλει και να συναντιέται με όποιον θέλει στις Βρυξέλλες, αλλά όχι με τους συγκατηγορουμένους της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βραχιολάκι θα αφαιρεθεί εντός της ημέρας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει η Εύα Καϊλή με την εταιρεία που το διαχειρίζεται προκειμένου να πάνε υπάλληλοι σπίτι της για να το βγάλουν.

Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, «ο σύζυγός της επιτρέπεται να πηγαίνει σπίτι τους να βλέπει την κόρη τους, άρα και την Εύα. Εδώ υπάρχει μια αντίφαση από τη στιγμή που η κυρία Καϊλή δεν μπορεί να βλέπει συγκατηγορούμενους. Όταν πάει να βλέπει το παιδί ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, εκείνη τι πρέπει να κάνει; Έπειτα από συνεννόηση το πρωί με τον Σβεν Μαρί θα κατατεθεί αίτηση διόρθωσης, είναι ένα λάθος που θα πρέπει να διορθωθεί».

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι: «παρότι την πίεζαν από την πρώτη στιγμή «παραδέξου ότι είσαι ένοχη και σε δύο ημέρες θα είσαι στο παιδί σου», είχε τεράστια ψυχικά αποθέματα και είπε δεν θα ομολογήσω πράξεις που δεν έχουν γίνει από εμένα. Έπειτα από 4 μήνες βγήκε με το κεφάλι ψηλά και ξανά τέθηκαν τα διλήμματα. Πλέον είναι ελεύθερη να πηγαίνει και να συναντιέται με όποιον θέλει στις Βρυξέλλες».

Σε ερώτηση για τη σχέση Εύας Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε ότι «είμαι ένας δικηγόρος που κινείται μέσα σε συγκεκριμένα όρια, άρα για προσωπικά θέματα δεν θα κάνω καμία δήλωση. Ο Τζιόρτζι έχει ελεύθερη επικοινωνία με το παιδί. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο πέρα από το ότι έχουν λάβει κάποιες αποφάσεις για το μέλλον της ζωής τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ημέρες η Εύα Καϊλή «είναι αποφασισμένη να πάει στην Ευρωβουλή να ασκήσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της. Θα τεθεί κι ένα θέμα μείζον στις αρχές Ιουνίου ότι παραβιάστηκε η ασυλία της η βουλευτική και αν γίνει δεκτή η ένστασή της τότε η διαδικασία αρχίζει από το μηδέν».
Οι περιοριστικοί όροι

Γνωστές έγιναν οι λεπτομέρειες της απόφασης για την Εύα Καϊλή. Μεταξύ άλλων η απόφαση του ανακριτή-δικαστή Μισέλ Κλεζ προβλέπει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Σύμφωνα με τη διαταγή της 25ης Μαΐου του δικαστή Μισέλ Κλεζ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της Εύας Καϊλή –η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος– είναι οι εξής:

  • να επιστραφεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση·
  • να διαμένει στην κατοικία της και να μην τροποποιεί την κατοικία χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή·
  • να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια του Βελγίου χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του ανακριτή·
  • να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον φάκελο υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου·
  • να απαντά σε όλες τις κλήσεις των αστυνομικών ή δικαστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων που αποστέλλονται από εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει
    να είναι στη διάθεση για παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Οι όροι αυτοί τέθηκαν σε ισχύ την 25η Μαΐου και θα λήξουν την 25η Αυγούστου, εκτός εάν αποφασιστεί παράταση ή τροποποίησή τους.

Σύμφωνα με τη διαταγή του ανακριτή Κλεζ όπως αναφέρει το enikos.gr, οι όροι αυτοί είναι επιβεβλημένοι για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή. «Δεδομένων των συνθηκών της υπόθεσης, υπάρχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας ότι εάν η κατηγορούμενη αφηνόταν ελεύθερη χωρίς τις αρμόζουσες προϋποθέσεις, θα επαναλάμβανε την εγκληματική της συμπεριφορά», αναφέρει η απόφασή του.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ