Ευλογιά των πιθήκων: Ακόμα δύο ύποπτα κρούσματα – ΒΙΝΤΕΟ
Η καθηγήτρια μικροβιολογίας στο ΑΠΘ, Άννα Παππά, ανέφερε σε συνέντευξή της ότι βρίσκονται υπό διερεύνηση δύο ακόμα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων
Σήμερα επιβεβαιώθηκε και γονιδιακά από το ΑΠΘ το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 59χρονο που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».
Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, που επιβεβαίωσε ήδη το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων η καθηγήτρια μικροβιολογίας Άννα Παππά αναφέρει ότι σήμερα «εξετάζεται άλλο ένα περιστατικό κι ένα στην Αθήνα».
ΕΠΙΣΗΜΟ: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα
Η καθηγήτρια ανέφερε ότι μεταξύ πέντε δειγμάτων βρέθηκε το επιβεβαιωμένο κρούσμα ενώ «ως ύποπτα εξετάζονται καθημερινά περιστατικά εμπύρετα και με δερματικές βλάβες εκ των οποίων ανιχνεύτηκε και ανεμοβλογιά».
Ιχνηλάτιση για να ελέγξουμε τη διασπορά
«Κάποια περιστατικά μπορεί να συνέβησαν χωρίς να γίνουν αμέσως αντιληπτά. Πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση για να ελέγξουμε τη διασπορά» είπε η κ. Παπά και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της ευλογιάς των πιθήκων οι ασθενείς έχουν εμφανή σημάδια σε αντίθεση με τα ασυμπτωματικά κρούσματα κοροναϊού.
Σε ερώτηση από τη Σοφία Πατραμάνη για το «πόσο κινδυνεύει κάποιος αν κάθεται δίπλα σε ασθενή σε αεροπλάνο», η κυρία Παππά απάντησε ότι «κίνδυνος υπάρχει μόνο αν υπάρχει κάποια αμυχή που έρθει σε επαφή με μολυσμένη επιφάνεια». «Δεν είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί ακόμα και δίπλα μας να κάθεται κάποιος».
Επιχειρώντας να εξηγήσει που οφείλεται η διασπορά της «ξεχασμένης» αυτής νόσου υποστήριξε ότι μπορεί να οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και την παγκοσμιοποίηση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μπορούν όντως οι σκύλοι να καταλάβουν ότι είστε άρρωστοι;
Κι άλλοι AI agents της OpenAI ξέφυγαν από τον έλεγχο τι αποκαλύπτεται
Το παραδοσιακό πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου στα Βαλιμίτικα ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Κοινωνικό τιμολόγιο: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για το ΚΟΤ – Οι παγίδες
Τραβάς λάθος φωτογραφίες με το κινητό σου – πώς να το διορθώσεις με το RAW
Έρχεται η «2η Βραδιά Εμπορίου», «η πόλη ξυπνά… Πάμε Αγορά!» στην Κάτω Αχαΐα
Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν παραλείπετε συστηματικά να φάτε πρωινό
Ήλιος, θάλασσα και… γεμάτο πορτοφόλι! Νέα μελέτη ανέδειξε τους πιο οικονομικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2026. Δείτε τις τιμές και τις επιλογές.
