Ευρωεκλογές: Άπαντες παρόντες στην Αχαΐα οι πολιτικοί αρχηγοί

Δεν μπορεί να λείπει από τους σταθμούς των αρχηγών η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας

ευρωεκλογές Στα Καλάβρυτα βρέθηκε πριν ένα μήνα ο Κ. Μητσοτάκης και αναμένεται να επιστρέψει στην Αχαΐα προς τα τέλη Μαΐου

Ο μήνας των πολιτικών αρχηγών φαίνεται πως θα είναι για την Πάτρα και την Αχαΐα ο Μάιος, καθώς τα κόμματα θα κορυφώσουν προς το τέλος του μήνα τις προσπάθειες προσέγγισης των ψηφοφόρων ενόψει ευρωεκλογών και επομένως δε μπορεί να λείπει από τους σταθμούς των αρχηγών η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ακολουθήσει την πετυχημένη τακτική των τελευταίων εκλογών, προβάλλοντας τα όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση αλλά και την επιχειρηματολογία για την εξωτερική πολιτική που έχει ακολουθήσει, η οποία έχει αποφέρει καρπούς ισχυροποιώντας τον ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά, έχει διαφανεί εδώ και εβδομάδες ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να δώσουν στην εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου επιπλέον χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ενδεχομένως θα μπορεί να διαμορφώσει εξελίξεις και να αλλάξει τους συσχετισμούς και στην εσωτερική πολιτική πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων -και όχι μόνο- αναμένεται να περάσουν από την Αχαΐα και την Πάτρα. Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου θα βρίσκεται στην περιοχή μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είτε για γενική περιοδεία στην Αχαΐα είτε -το πιθανότερο- για ομιλία στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.

Προς το τέλος του μήνα ή στις αρχές του Ιουνίου αναμένεται στην Αχαΐα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, φιλοδοξώντας να επαναφέρει το κόμμα του σε υψηλότερα ποσοστά στην Αχαΐα από το 23,2% του περασμένου Ιουνίου. Επιπλέον και ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να βρεθεί στην Πάτρα προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου, όπως επίσης και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ξεκίνησε τις προεκλογικές του ομιλίες για τις ευρωεκλογές από την Πάτρα στα τέλη Ιανουαρίου.

Ακόμα και αρχηγοί κομμάτων που στοχεύουν σε πιο «ειδικά κοινά», όπως ο Κ. Βελόπουλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δ. Νατσιός, ο Αλ. Χαρίτσης αλλά και κομμάτων εκτός Βουλής, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αφροδίτη Λατινοπούλου και άλλοι, θα βρεθούν προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου ξανά στην Πάτρα και την Αχαΐα.

Πάντως, θα πρέπει να προβληματίζει τους επιτελείς των κομμάτων, ότι στις μέχρι ώρας συγκεντρώσεις που έχουν προκαλέσει οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, δεν παρατηρείται μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων. Ενδεχομένως πρόκειται για ένα δείγμα της κόπωσης που υπάρχει στο εκλογικό σώμα από τις αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες του 2023 ή ακόμα και της άποψης που έχει η κοινωνία για τη σπουδαιότητα των ευρωεκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Αβατη η Πάτρα για τους πεζούς, τι αποκαλύπτει διεθνής μελέτη

Ισραήλ: Απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στη Ράφα ΒΙΝΤΕΟ

Πάσχα 2024: Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων, η κίνηση προς Πάτρα

Ρωσία: Ορκίστηκε ο Πούτιν για πέμπτη θητεία

Καιρός: Προ των πυλών βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, ποιες περιοχές επηρεάζονται