Ευρωεκλογές: Περιοδεία Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα – Μιλούν στη «Π» στελέχη των κομμάτων από την Αχαΐα

Τα κόμματα μπαίνουν σε θέση ευρωεκλογών – Αναμένεται στα Καλάβρυτα την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική περιοδεία

 

 

Ευρωεκλογές,Περιοδεία,Μητσοτάκη,Καλάβρυτα,Μιλούν

Στον δρόμο για τις ευρωκάλπες μπαίνει η χώρα και τα κόμματα από την επόμενη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή και την πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Των ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Στο κυβερνών κόμμα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ενέργειες αλλαγής της ατζέντας της πολιτικής επικαιρότητας και θα δοθεί βάση στην προβολή των μεταρρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστεί ή αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο των δράσεων για αλλαγή του κλίματος εντάσσονται και οι προεκλογικές περιοδείες του πρωθυπουργού, με την εκκίνηση να αναμένεται σε αχαϊκό έδαφος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» θα βρεθεί την Τρίτη στα Καλάβρυτα. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στα ορεινά της Αχαΐας και το πρόγραμμά του αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα. Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί μόνο τα Καλάβρυτα και δεν θα υπάρξουν στάσεις στο Αίγιο ή την Πάτρα. Τα Καλάβρυτα είναι μία περιοχή την οποία ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει αρκετές φορές ότι θα επισκεπτόταν, όμως οι καταστάσεις δεν του το επέτρεψαν.

Προάγγελος της παρουσίας του πρωθυπουργού στην Αχαΐα μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Δένδια στην Πάτρα για εκδήλωση της τοπικής ΝΔ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Για την επόμενη μέρα της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, αλλά και τον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, μίλησαν στην «Π» στελέχη των κομμάτων από την Αχαΐα.

Ευρωεκλογές,Περιοδεία,Μητσοτάκη,Καλάβρυτα,Μιλούν

ΝΔ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ»

Η Νέα Δημοκρατία ξεπέρασε συσπειρωμένη, αλλά με απώλειες υπουργών τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας και πλέον μπορεί να επικεντρωθεί στον προεκλογικό αγώνα για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ηδη έχουν γίνει προετοιμασίες σε επίπεδο Αχαΐας, ώστε να παρουσιαστεί συγκροτημένα το έργο του κόμματος, αλλά και η ανάγκη για να παραμείνει ακλόνητη η χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης τόνισε στην «Π»:

«Προχωράμε συντεταγμένα. Εχουμε σήμερα μία σπουδαία επετειακή εκδήλωση με προσκεκλημένο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια που θα εγκαινιάσει την εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας με στιγμές του κόμματος από το 1974 έως και σήμερα. Από τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουμε περιοδείες και θα φτάσουμε μέχρι τον πιο απομακρυσμένο οικισμό. Εχει σημασία να ενημερώσουμε τους πάντες για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συμμετέχουμε ενεργά στις διαδικασίες και καλούμε τον κόσμο να προσέλθει στην κάλπη τον Ιούνιο. Πρόκειται ίσως για τις πιο σημαντικές ευρωεκλογές για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας».

ΣΥΡΙΖΑ – ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΗΣ: «ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»

Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν βηματισμό ενόψει ευρωεκλογών. Θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνει στην επικαιρότητα το θέμα των Τεμπών, αλλά και ετοιμάζουν μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις. Ο νέος συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Κώστας Κόντης δήλωσε:

«Δεν πήραμε απαντήσεις για τίποτα. Ξέραμε πως δεν θα πέσει η κυβέρνηση, αλλά όλη αυτή η προσπάθεια συγκάλυψης και απώλειας εμπιστοσύνης προς τη Δικαιοσύνη ανέδειξε ότι είχε υπόσταση η πρόταση μομφής. Παραίτησαν δύο υπουργούς. Από εδώ και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει προανακριτική επιτροπή. Πρέπει να δεσμευτεί η ΝΔ πως θα παραπεμφθεί ο κ. Καραμανλής στη Δικαιοσύνη. Πλέον έχουμε αποδείξεις για επιχείρηση συγκάλυψης και ευθύνες εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Δεν είναι δυστύχημα, είναι έγκλημα γιατί γνώριζαν. Υπάρχει ενδεχόμενος δόλος. Σε τοπικό επίπεδο ετοιμαζόμαστε να οργανώσουμε εκδηλώσεις και δράσεις. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και απόλυτα ενεργοί».

ΠΑΣΟΚ – ΝΙΚΟΣ ΜΟΙΡΑΛΗΣ: «ΠΛΗΓΕ ΣΤΗ ΝΔ»

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι έχει ξεκινήσει να μετατρέπεται το κόμμα ξανά σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Εκτιμούν πως η πρόταση δυσπιστίας ήταν σωστή στρατηγική κίνηση, ώστε να ανακτήσει το κόμμα τη δεύτερη δημοσκοπική θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ και να σταματήσει η πτώση που παρατηρούνταν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Μοίραλης τόνισε στην «Π»:

«Φάνηκε ότι οι πρωτοβουλίες στον χώρο της κεντροαριστεράς λαμβάνονται από το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις και στις ευρωεκλογές η πολιτική υπεροχή του κόμματος. Μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ πλήγωσε ουσιαστικά τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία δύο χρόνια. Πρώτα με την απομάκρυνση του Γρ. Δημητριάδη, έπειτα με τις λίστες της Ασημακοπούλου και τώρα με το φάγωμα των Μπρατάκου και Παπασταύρου. Το ΠΑΣΟΚ προκαλεί τη ΝΔ, φέρνει εξελίξεις και πρωταγωνιστεί».

ΚΚΕ – ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΡΕΥΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ»

Για το ΚΚΕ υπάρχει ένας μονόδρομος που πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν. Ο μονόδρομος της διαρκούς αμφισβήτησης των πολιτικών που εφαρμόζονται, αλλά και την αντιπολίτευση στην ουσία των ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε:

«Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων και των κινητοποιήσεων. Εχουμε μπροστά μας την απεργία της 17ης Απριλίου, αλλά και τις κινητοποιήσεις για την 1η Μαΐου. Θα συμβάλουμε για να συνεχιστεί η λαϊκή παρέμβαση για τα Τέμπη και τα συνολικά ζητήματα που απασχολούν τον λαό, όπως η ακρίβεια, η υψηλή φορολογία, η υγεία, η παιδεία, τα αγροτικά και τα θέματα νέας γενιάς. Στον δρόμο για τις ευρωεκλογές θα βρεθούν στο επίκεντρο οι ευθύνες των πολιτικών της ΕΕ για την όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Υπάρχει ανάγκη να μεγαλώσει το ρεύμα αμφισβήτησης σε αυτές τις πολιτικές, αλλά και τα κόμματα που τις υποστηρίζουν».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ: «KΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!»

Στην Ελληνική Λύση επιμένουν σε υψηλούς τόνους και καταγγελτικό ύφος. Ο πρώην βουλευτής Γιάννης Λαϊνιώτης δήλωσε:

«Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας για το σύστημα Μεγάρου Μαξίμου! Μετά τις αποκαλύψεις του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, η χώρα περνάει στην επόμενη ημέρα αλλαγής σελίδας. Τρίζει πλέον το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο κυβερνητικό οικοδόμημα. Η αυταρχική κυβέρνηση της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, των σκανδάλων, της διαφθοράς, της διαπλοκής, της ακρίβειας, της φτώχειας, της πείνας, της υπερ-φορολόγησης, του ψεύδους, της έπαρσης και της αλαζονείας βρίσκεται σε πανικό. Δεν είναι βουτηγμένη μόνο στα ψεύδη και τη λάσπη, στην οποία προθύμως “κυλιέται”, αλλά και στο αίμα των αθώων των Τεμπών, που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στα χέρια της. Η παραίτηση των δύο πρωτοκλασάτων υπουργών αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχές βέρτιγκο, που οδηγεί μαθηματικά στην κατάρρευσή της, καθώς αδυνατεί πλέον να ελέγξει τις εξελίξεις. Οταν ακούμε τις κυβερνήσεις να καταγγέλλουν, “διαπλοκή”, “επιχειρηματικά συμφέροντα”, “εκδοτικά συμφέροντα”, “οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα”, ότι βρίσκονται πίσω από την απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, τότε γι’ αυτήν την κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Οι επόμενες δημοσκοπήσεις και εν τέλει οι προσεχείς Ευρωεκλογές του Ιουνίου θα είναι η απόδειξη των λεγομένων μου».

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «ΡΩΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Η Νέα Αριστερά εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της. Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε:

«Το πρώτο που βγήκε από την πρόταση δυσπιστίας ήταν ρωγμή στην κυβέρνηση. Φάνηκε περίτρανα ότι η κυβέρνηση, που λειτούργησε επί πέντε χρόνια με αλαζονεία και καθεστωτική αντίληψη, συναντά μια κοινωνική αντιπολίτευση και μία πολιτική αντιπολίτευση που στα μεγάλα θέματα μπορεί να συσπειρωθεί. Ο δρόμος προς τις ευρωεκλογές είναι σίγουρα δύσκολος για την κυβέρνηση, αλλά είναι και μία δοκιμασία για τα κόμματα του προοδευτικού χώρου. Οσο μπορούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και σοβαρότητα στον δημοκρατικό κόσμο αυτής της χώρας που βρίσκεται σε απόγνωση».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ