Ευρωκοινοβούλιο: Και τρίτη ακροδεξιά ομάδα υπό το γερμανικό AFD

Οι εξελίξεις έρχονται μία εβδομάδα πριν από την ακρόαση και την ψηφοφορία για την δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

AFD

Μετά τους εθνικιστές όπως τους χαρακτήρισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ «Πατριώτες για την Ευρώπη» την εμφάνισή της κάνει η ακροδεξιά ομάδα “Ευρώπη κυρίαρχων εθνών”. Το AFD– «Εναλλακτική για τη Γερμανία», με 14 ευρωβουλευτές, θα είναι το μεγαλύτερο από τα εννέα κόμματα που συμμετέχουν. Η ακροδεξιά ομάδα με 28 νομοθέτες, θα είναι πολύ μικρότερη από τους «Πατριώτες για την Ευρώπη», με 84 ευρωβουλευτές.

Εκτός από το AfD, η ομάδα «Κυρίαρχων Εθνών» θα περιλαμβάνει μικρά κόμματα από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, Σλοβακία, Ισπανία, Τσεχία και Ουγγαρία.

Στη νέα ομάδα δεν θα ενταχθεί, ο Maximilian Krah, του οποίου η άρνηση να καταδικάσει τα SS των Ναζί οδήγησε στην εκδίωξη του κόμματος από το την ομάδα της Λεπέν «Ταυτότητα και Δημοκρατία» (ID).

Στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει ήδη η ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) με 78 έδρες, στην οποία το ισχυρότερο κόμμα είναι οι Fratelli d’ Italia της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Η «Ταυτότητα και Δημοκρατία» (ID) στην οποία συμμετείχε η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν αντικαταστάθηκε ουσιαστικά από την ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» (Patriots for Europe) όπου στην κορυφή της ιεραρχίας είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Όρμπαν και πρόεδρος ο Ζορντάν Μπαρντελά.

Οι εξελίξεις έρχονται μία εβδομάδα πριν από την ακρόαση και την ψηφοφορία για την δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα: Υποψία για εμπρησμό ή έκρηξη στο Γηροκομειό; η φωτιά που «άναψε» φωτιές ΦΩΤΟ

Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, οργή στο δικαστήριο

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας, πού βρίσκεται ΦΩΤΟ

ΑΑΔΕ – Φορολογικές δηλώσεις: Με ρυθμό ρεκόρ η φετινή υποβολή