Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Θα αντιδράσουμε «αποφασιστικά και άμεσα» στους δασμούς του Τραμπ
«Θα προστατέψουμε τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις».
«Η ΕΕ θα αντιδράσει αποφασιστικά και άμεσα» στους «αδικαιολόγητους» δασμούς που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η πολιτική των «αμοιβαίων» τελωνειακών δασμών που προτείνει ο Πρόεδρος Τραμπ είναι «βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση», αναφέρει στη δήλωσή της, ως απάντηση στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου να επιβάλει «αμοιβαίους τελωνειακούς δασμούς» για να αποκαταστήσει τη «δικαιοσύνη» στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του υπόλοιπου κόσμου.
«Θα προστατέψουμε τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις»
«Η ΕΕ διατηρεί μερικούς από τους χαμηλότερους δασμούς στον κόσμο και δεν βλέπει καμία δικαιολογία για τους αυξημένους δασμούς των ΗΠΑ στις εξαγωγές της», απαντά σύμφωνα με το iefimerida, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προειδοποιεί: «Η ΕΕ θα προστατεύει πάντα τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές από αδικαιολόγητα δασμολογικά μέτρα».
Επιπλέον, η Επιτροπή προειδοποιεί ότι «οι δασμοί ενισχύουν την οικονομική αβεβαιότητα και διαταράσσουν την αποτελεσματικότητα και την ολοκλήρωση των παγκόσμιων αγορών» και υπενθυμίζει ότι το παγκόσμιο εμπόριο έχει ανθίσει κάτω από προβλέψιμους, διαφανείς κανόνες και χαμηλούς δασμούς. Σημειώνει, επίσης, ότι «επί δεκαετίες, η ΕΕ συνεργάστηκε με εμπορικούς εταίρους όπως οι ΗΠΑ για να μειώσει τους δασμούς και άλλους εμπορικούς φραγμούς παγκοσμίως, ενισχύοντας αυτό το άνοιγμα μέσω ισχυρών δεσμεύσεων στο σύστημα εμπορικών συναλλαγών που βασίζεται σε κανόνες – δεσμεύσεις τις οποίες τώρα οι ΗΠΑ υπονομεύουν».
Διαβάστε επίσης:
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τουρισμός για Όλους: Πότε η κλήρωση για τα voucher
Η Tesla «σκότωσε» αθόρυβα ένα από τα πιο φιλόδοξα προϊόντα της
Μουσική βραδιά με τη Δέσποινα Καλούδη στην Μαμουσιά ΒΙΝΤΕΟ
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν 150 ευρώ στο τέλος του μήνα
Οι κινηματογράφοι εξετάζουν απαγόρευση των smart glasses της Meta
Η Γιορτή Σταφίδας στην Άνω Αχαΐα ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Εγκεφαλικό: Η τροφή που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο
Φορτίζει σε τρία λεπτά και δεν πιάνει φωτιά: Η μπαταρία που αλλάζει τα πάντα
