Έβρος: Μετανάστες σε νησίδα – Ειδοποιήθηκαν ΜΚΟ, Frontex και με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές

«Το σημείο δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια».

nisida

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρεται σε μετανάστες που βρέθηκαν σε νησίδα του Έβρου, που όμως, δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι τουρκικές αρχές.

Την άμεση αντίδραση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ προκάλεσε αναφορά της ΜΚΟ «Watch the Med», ότι σε νησίδα στον Έβρο βρισκόταν περίπου 10 αλλοδαποί που χρήζουν βοήθειας. Πρόκειται για περιστατικό παρόμοιο με αυτό που σημειώθηκε πριν από μερικούς μήνες και που όπως αποδείχθηκε ήταν αρχικά εσφαλμένη πληροφόρηση άλλης ΜΚΟ, καθώς οι μετανάστες βρίσκονταν σε νησίδα της τουρκικής επικράτειας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες (8/12/2022) τις πρώτες πρωινές ώρες από την ΜΚΟ «Watch the Med» για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξέτασαν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια. Αμέσως, ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στο τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments