Ευρυτανία: Ντοκουμέντο με την 48χρονη να οδηγεί προς τη λίμνη – Επιχείρηση με ειδικό υποβρύχιο drone

Οι έρευνες στη λίμνη επικεντρώνονται σε ένα σημείο περίπου στη μέση της γέφυρας Τατάρνας. Το ύψος της γέφυρας σε εκείνη την καμάρα είναι 196 μέτρα ενώ το εύρημα βρίσκεται 90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Drone

Στο «φως» της δημοσιότητας έρχεται ντοκουμέντο με τη 48χρονη Ευρυδίκη στην Ευρυτανία να οδηγεί προς τη λίμνη Κρεμαστών την ημέρα που εξαφανίστηκε. Μάλιστα, θα συνδράμει από το πρωί της Τρίτης και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα ΟΦΚΑΘ.

Η ομάδα που θα αποτελείται από τέσσερα άτομα αναμένεται να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 06.30 και θα βρεθεί επί τόπου στο σημείο όπου διεξάγονται οι έρευνες στη Λίμνη Κρεμαστών, προκειμένου να βοηθήσουν με τη συνδρομή του υποβρύχιου drone του ΟΦΚΑΘ, το οποίο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που μπορεί να φτάσει σε τόσο μεγάλο βάθος.

Όπως μετέδωσε το Star, φαίνεται η Ευρυδίκη να οδηγεί προς τη γέφυρα Τατάρνας. Είναι από την ημέρα της εξαφάνισης και όπως φαίνεται, η ώρα είναι μία και δώδεκα. Σημειώνεται πως το ντοκουμέντο αυτό είναι στη διάθεση των αστυνομικών Αρχών.

Drone

 

Drone

Επίσης, το Star έδειξε ντοκουμέντα από τις έρευνες που έκανε το sonar του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη λίμνη των Κρεμαστών και δείχνουν τη μορφή που εντόπισε το ρομπότ.

Drone

Σημειώνεται πως οι έρευνες στη λίμνη επικεντρώνονται σε ένα σημείο περίπου στη μέση της γέφυρας Τατάρνας. Το ύψος της γέφυρας σε εκείνη την καμάρα είναι 196 μέτρα ενώ το εύρημα βρίσκεται 90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

«Ήταν περίπου κάτω από το σημείο ακριβώς από οπού υποτίθεται ότι έπεσε αν έπεσε μονή της. Αν λοιπόν δεν ανέβουν στον βυθό δε θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν το αντικείμενο το οποίο εμείς μπορέσαμε και σονάραμε» λέει ο Αντώνης Αυγερινός, πρόεδρος του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στο μεταξύ, αύριο το πρωί υποβρύχιο drone τελευταίας τεχνολογίας θα σκανάρει τον βυθό της λίμνης των Κρεμαστών συνδράμοντας στο έργο των έμπειρων δυτών, ωστόσο οι δύτες που και σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν έρευνες, μέχρι στιγμής βρίσκουν μόνο κορμούς στον πυθμένα.

Ειδικό υποβρύχιο drone θα επιχειρήσει σε δύο σημεία στη Λίμνη Κρεμαστών

Στις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από τις Αρχές για τον εντοπισμό της 48χρονης μητέρας από το Καρπενήσι στην Ευρυτανία, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από την περασμένη Πέμπτη, θα συνδράμει από το πρωί της Τρίτης και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα ΟΦΚΑΘ.

Η ομάδα που θα αποτελείται από τέσσερα άτομα αναμένεται να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 06.30 και θα βρεθεί επί τόπου στο σημείο όπου διεξάγονται οι έρευνες στη Λίμνη Κρεμαστών, προκειμένου να βοηθήσουν με τη συνδρομή του υποβρύχιου drone του ΟΦΚΑΘ, το οποίο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που μπορεί να φτάσει σε τόσο μεγάλο βάθος.

Drone

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, η συνδρομή της εθελοντικής ομάδας ζητήθηκε επίσημα από τις κρατικές Αρχές και οι έρευνες θα γίνουν σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς και με την υποστήριξη της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Ετοιμαζόμαστε για να ξεκινήσουμε το πρωί και πιστεύω ότι στις 11.30 θα είμαστε εκεί. Η Αστυνομική Διεύθυνση μας ζήτησε την συνδρομή του υποβρύχιου drone προκειμένου να επιχειρήσει στα δύο σημεία που εντόπισαν με το sonar και είναι σε βάθος πάνω από 80 μέτρα», ανέφερε ο κ. Ράμμος, σημειώνοντας ότι τα συγκεκριμένα σημεία είναι πολύ επικίνδυνα για τους βατραχανθρώπους καθώς, μεταξύ άλλων, έχουν φερτά υλικά και λάσπη.

Drone

Όπως έγραψε νωρίτερα το protothema.gr, σύμφωνα με τις Αρχές υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να μην βρεθεί ποτέ το σώμα της γυναίκας γιατί πρόκειται για μια τεράστια σε έκταση λίμνη όπου στον βυθό της υπάρχει περιορισμένη ορατότητα λόγω των φερτών υλικών και της λάσπης, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την επιχείρηση των δυτών του Λιμενικού για τον εντοπισμό της.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της εθελοντικής ομάδας, «το ειδικό υποβρύχιο drone μπορεί να φτάσει άνετα σε βάθος 100 μέτρων, ενώ έχει τη δυνατότητα να «ελίσσεται» ανάμεσα στα εμπόδια που μπορεί να συναντήσει». Η ομάδα του ΟΦΚΑΘ αναμένεται να μείνει στο σημείο των ερευνών για όσες ημέρες χρειαστεί, ενώ ο κ. Ράμος ξεκαθαρίζει ότι θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να εντοπιστεί η 48χρονη.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη ώστε να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αυτοκτονία όπως περιγράφει η 48χρονη στις δέκα χειρόγραφες σελίδες που άφησε μέσα στο αυτοκίνητό της ή αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την εξαφάνισή της.

«Η 48χρονη νοσηλεύτηκε για 24ωρες στη χειρουργική κλινική Καρπενησίου πριν εξαφανιστεί με μικροκακώσεις και μώλωπες»

Η 48χρονη γυναίκα μετά από έναν έντονο καβγά που είχε με τον σύζυγό της για την περιουσία που κληρονόμησε το τελευταίο διάστημα η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες τον κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα του Καρπενησίου ότι τη χτύπησε. Στη συνέχεια η αστυνομία τον συνέλαβε, τον οδήγησε στο αυτόφωρο και του ορίστηκε δικάσιμος. Δεν υπάρχει άλλο προφίλ ενδοοικογενειακής βίας για τον συγκεκριμένο άνθρωπο σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, Δημήτρης Καρατσίκης, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr αναφέρει ότι η 48χρονη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο στη χειρουργική κλινική έχοντας μικρό κακώσεις και μώλωπες στο σώμα της.

«Πρόκειται για μια πολύ αγαπητή γυναίκα στη κοινωνία του Καρπενησίου, που πρόσφερε τη βοήθειά της σε πολλούς ανήμπορους ανθρώπους, μια δραστήρια γυναίκα που δεν μπορώ να πιστέψω σε όλα αυτά που ακούγονται, ότι ενδέχεται να αυτοκτόνησε. Πιστεύω ότι όλο αυτό είναι ένα κακό όνειρο κι ότι θα επιστρέψει και πάλι στην οικογένειά της» λέει στο protothema.gr ο Δημήτρης Καρατσίκης.

«Η Ευριδίκη πριν εξαφανιστεί νοσηλεύτηκε στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου μας για ένα 24ωρο, έχοντας μικροκακώσεις και μώλωπες. Ήρθε τη Δευτέρα (19/9) και την Τρίτη πήρε εξιτήριο» καταλήγει ο κ. Καρατσίκης

Τέλος, από νωρίς το πρωί στο σημείο των ερευνών βρίσκεται κι ο σύζυγος της 48χρονης γυναίκας, συνοδευόμενος από τον αδερφό του, ο οποίος παρακολουθεί τις έρευνες σιωπηλός.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

φωτιά
Επίθεση
ΣΕΙΣΜΟΣ
ΣΕΙΣΜΟΣ