Εύβοια: Παρ’ ολίγον τραγωδία με 13χρονο που του έκατσε το σουβλάκι στον λαιμό

Είχε φράξει ο αεραγωγός και το παιδί δεν μπορούσε να πάρει ανάσα – Τον έσωσε ο φίλος του που είχε μάθει χειρισμό Heimlich σε σεμινάριο

Εύβοια

Ένα 13χρονο παιδί στην Εύβοια κινδύνεψε να πνιγεί τρώγοντας πίτα σουβλάκι με συνομηλίκους του, αλλά για καλή του τύχη ένας από τους φίλους του γνώριζε πώς να κάνει τις ειδικές κοιλιακές ωθήσεις και να αποτρέψει το μοιραίο.

Τα παιδιά, όλα μαθητές Γυμνασίου, είχαν κατέβει μετά τις εξετάσεις στον Κάραβο, το λιμάνι του Αλιβερίου, για να κάνουν μπάνιο εκμεταλλευόμενα τον καλό καιρό και κάποια στιγμή έκατσαν να φάνε σουβλάκια.

Όπως αναφέρει το evima.gr, ένα από τα παιδιά τρώγοντας μία μεγάλη μπουκιά, άρχισε να δυσφορεί. Η μπουκιά του είχε φράξει τον αεραγωγό και το παιδί δεν μπορούσε καν να αναπνεύσει.

Τότε ένα άλλο παιδί από την παρέα, έτρεξε προς το μέρος του και κάνοντάς του τον χειρισμό Heimlich, δηλαδή τις ειδικές κοιλιακές ωθήσεις, και κατάφερε να τον σώσει.

Το σωτήριο σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Το παιδί που έμελλε να είναι ο φύλακας – άγγελος του 13χρονου είχε παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 λίγους μήνες νωρίτερα.

Όπως είπε στην εν λόγω ομάδα διάσωσης ο πατέρας του παιδιού που επενέβη και έσωσε τον 13χρονο, «ένα παιδί από την παρέα τρώει μια μεγάλη δαγκωνιά από τον γύρο του και του στέκεται στον λαιμό. Παγώνουν όλοι. Το παιδί έκανε νοήματα ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Σηκώνεται ο γιος μου, τον πιάνει από πίσω, του βάζει τα χέρια ανάμεσα στα στήθη και αρχίζει να τον πιέζει. […] Φίλε, βγαίνει όλο το κομμάτι από μέσα από το παιδί, το οποίο παίρνει ανάσα και βάζει τα κλάματα. Με έσωσες του έλεγε, δεν μπορούσα να αναπνεύσω».

Η ομάδα ενημέρωσε με τη σειρά της για το περιστατικό μέσω της σελίδας της αναφέροντας ότι τους γεμίζει αισιοδοξία ότι όσα δίδαξαν βοηθούν στην πράξη τους ανθρώπους, προσθέτοντας παράλληλα ότι πρόκειται για δεύτερο περιστατικό μέσα σε έναν χρόνο όπου σώθηκε ένα παιδί από άτομα που είχαν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών.

«Πώς να μην καμαρώνουμε όταν χάρη στον κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνει η ομάδα μας κάθε χρόνο σε σχολικές μοναδες, σώθηκε μια ζωή» έγραψαν χαρακτηριστικά.