«Εξάρες» στις… καρδιές μας έριξε η Σάττι, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στο pelop.gr

Και η αυλαία έπεσε το βράδυ του Σαββάτου για τον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με νικήτρια την Ελβετία, που ήταν και ένα από τα μεγάλα φαβορί.

 

αυλαία,Σάττι,Λάμπρος,Κωνσταντάρας

Και η αυλαία έπεσε το βράδυ του Σαββάτου για τον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με νικήτρια την Ελβετία, που ήταν και ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Το Nemo κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision 2024, μετά από μια βαθμολογία «θρίλερ» μεταξύ Ελβετίας και Κροατίας.

Η Μαρίνα Σάττι έκανε -κατά γενική ομολογία-μια εντυπωσιακή εμφάνιση με το «Ζάρι» στον μεγάλο τελικό της Eurovision, όμως δεν κατάφερε να μπει στη δεκάδα. Η τραγουδίστρια κατέκτησε την 11η θέση, λαμβάνοντας 41 βαθμούς από τις επιτροπές και 85 από το κοινό.
Ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Λάμπρος Κωνσταντάρας μιλά στην «ΠτΔ» για τον επεισοδιακό φετινό διαγωνισμό της Eurovision:

αυλαία,Σάττι,Λάμπρος,Κωνσταντάρας

Νίκη Ελβετίας και Nemo

«Εγώ να σου πω την αλήθεια όπως είχα παρακολουθήσει τα πράγματα, τα είδα όλα πολύ αναμενόμενα. Φαινόταν δηλαδή ότι η Ελβετία θα κερδίσει και ότι είχε μεγάλο έρεισμα στον κόσμο, όπως φαινόταν ότι θα είναι πολύ ψηλά ο Γάλλος και ο Κροάτης.
Η ελληνική συμμετοχή φαινόταν πως θα είναι μεταξύ 8ης και 12ης θέσης, εγώ εκεί την είχα τοποθετήσει, και έτσι και έγινε. Πράγματα που δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε, όπως οι επιτροπές που μας «μαύρισαν», η συμπεριφορά της Σάττι που θεωρώ ότι επηρέασε λίγο… όμως η πρόβλεψη ήταν κάπου εκεί. Δηλαδή κανείς δεν περίμενε η Σάττι να έρθει ούτε 3η ούτε 20ή. Επειδή με ρωτάς, σαφώς και επηρέασε η συμπεριφορά της. Φάνηκε αυτό και από το Ισραήλ που δεν μας ψήφισε αλλά και από πολλές άλλες χώρες που δεν μας έδωσαν βαθμούς. Είδα ακόμη και τον μάνατζερ της Madonna να κάνει ποστ και να χλευάζει την Μαρίνα Σάττι. Η κίνηση που έκανε σε πολύ κόσμο δεν άρεσε, σε άλλους δεν φάνηκε και τόσο… Οπως και να έχει δεν ήταν αυτό που έπρεπε να συμβεί τη δεδομένη στιγμή και προφανώς μας αποδυνάμωσε».

Εμφάνιση Σάττι στον τελικό

«Τώρα, όσον αφορά την εμφάνισή της στον τελικό, έχω να πω πως ήταν πολύ καλή, μουσικά και καλλιτεχνικά μιλώντας. Εμένα μου άρεσαν όλα στην εμφάνισή της με πολύ λίγες αντιρρήσεις, αλλά σέβομαι όλους αυτούς που το έφτιαξαν όλο αυτό, που έχουν όλοι τους πολύ μεγάλη εμπειρία, οπότε να κάτσουμε να λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας δεν έχει κανένα νόημα. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έχουν αντιρρήσεις. Γενικά όμως ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα κορίτσι που πρόσφατα έχασε τον πατέρα της και τις τελευταίες ημέρες ήταν άρρωστη και παρ’ όλα αυτά ήταν άψογη».

Αρνητικά σχόλια για Φωκά Ευαγγελινό

«Οι επιτυχίες του Φωκά μιλούν από μόνες τους και οι αποτυχίες του, τις οποίες ο ίδιος τις συζητάει. Δεν μπορεί να έχεις πάει 15 φορές στον διαγωνισμό να έχει κάνει πάρα πολλές επιτυχίες και κάποιες όχι και τόσο επιτυχημένες εμφανίσεις και να λέμε ότι φταίει ο Φωκάς. Επίσης δεν είναι παντρεμένος με την ελληνική Eurovision. Εχει κάνει δουλειά για πάρα πολλές χώρες στον διαγωνισμό, δεν επιμελείται κάθε χρόνο αυτός λοιπόν την ελληνική συμμετοχή, ήταν όμως αρκετές χρονιές. Αρα δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μας αρέσει ο Φωκάς, ο οποίος το 2005 είχε βάλει την πινελιά του και είχαμε έρθει πρώτοι ή άλλες χρονιές που άλλες χώρες είχαν πάρει πολύ καλή θέση -και χάρη σε αυτόν- οπότε δεν συμφωνώ με τα αρνητικά σχόλια».

Ψήφος κοινού στο Ισραήλ

«Ο κόσμος ψήφισε το Ισραήλ και δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση. Οπως ξέρετε, έχω δουλέψει για τη Γιουροβίζιον από πάρα πολλά πόστα, όλα αυτά τα χρόνια, και την ξέρω καλά. Εμείς λοιπόν τη βλέπουμε από τα δικά μας στενά όρια, η ψήφος όμως του televoting δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ας σκεφτούμε ότι ψήφισαν άνθρωποι από 100 χώρες, οι οποίοι ψήφισαν μουσικά και πολιτικά. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι πολιτικά στηρίζουν το Ισραήλ και κάποιοι, φυσικά, που είναι κόντρα στο Ισραήλ. Ψήφισαν λοιπόν άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Οι Ισραηλινοί έριξαν πάρα πολλά λεφτά για να κάνουν καμπάνια και να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και τα κατάφεραν γιατί έσκισαν στο televoting,οπότε είναι καθαρά από ποια πλευρά θες να το δεις. Βέβαια, αν ψήφιζαν μόνο το κοινό η μόνο οι επιτροπές, τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Για παράδειγμα, αν ψήφιζαν μόνο οι επιτροπές, η Ελλάδα θα ήταν 15η και αν ψήφιζε μόνο το κοινό θα είχε κερδίσει η Κροατία, οπότε αυτό το σύστημα υπάρχει, με αυτό πορευόμαστε, πρέπει να δεχθούμε και των επιτροπών και του κόσμου τις ψήφους και να μην τις αμφισβητούμε».

αυλαία,Σάττι,Λάμπρος,Κωνσταντάρας

Υπόλοιπες συμμετοχές

Εγώ θα έδινα το τρόπαιο στην Γαλλία. Εξαιρετικό τραγούδι, εξαιρετική ερμηνεία, μου άρεσε που ήταν στα Γαλλικά, μου άρεσε που ο άνθρωπος δεν ήθελε ντε και καλά να δείξει κάτι, που εμένα αυτό με κουράζει λίγο… Ενα τραγούδι λοιπόν πολύ όμορφο, που θα ήθελα να κερδίσει. Ο Κροάτης μού έβγαλε λίγο τη Eurovision των τελευταίων ετών, παρ’ όλα αυτά, δεν θα με πείραζε να κερδίσει».

Αποκλεισμός Ολλανδίας

«Για να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με την αποπομπή της Ολλανδίας, πρέπει να ξέρω ακριβώς τι έγινε, γιατί ακόμη δεν έχουμε τα δεδομένα. Αν όμως το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση και απέκλεισαν τη συμμετοχή χωρίς να είναι απόλυτα σίγουροι ότι φταίει, θα είναι άδικο για τον ίδιο τον εκπρόσωπό της γιατί έχασε τη Eurovision. Θεωρώ πως ίσως ήταν αυστηρή η αποπομπή του, εκτός αν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία».

Ελλάδα-Κύπρος βαθμολογίες

«Χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια δεν ανταλλάσσουμε υποχρεωτικά δωδεκάρια και χαίρομαι γιατί το κάνουν και οι άλλες χώρες. Οι χώρες των Βαλκανίων, για παράδειγμα, δεν ανταλλάσσουν πια υποχρεωτικά δωδεκάρια. Η Ισπανία με την Πορτογαλία, παλιά, πάντα αντάλλασσαν, το Σαν Μαρίνο με την Ιταλία επίσης… Χαίρομαι λοιπόν που δεν υπάρχει αυτή υποχρεωτικότητα του 12αριού. Εμείς λοιπόν φέτος δώσαμε έναν πολύ καλό βαθμό στην Κύπρο επιβραβεύοντας την προσπάθειά της. Η Κύπρος μάς έδωσε το 7 της, που αν θες την άποψή μου αυτό μας άξιζε βάσει βαθμολογίας οπότε όλα καλά και, ας μην ξεχνάμε, μας το κράταγαν και μας περίμεναν στη γωνία για το 4άρι το περυσινό».

Γιουχαΐσματα για Ισραήλ

«Οσον αφορά τη συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό, έχω να πω ότι ήταν πολύ άσχημο για την κοπέλα αυτή το γιουχάισμα. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Eurovision και τα αθλητικά, το Μουντιάλ και τα λοιπά είναι αθλητικές μουσικές διοργανώσεις. Καταλαβαίνω τον κόσμο που θέλει να το πολιτικοποιήσει γιατί υπάρχουν σημαίες και χώρες που διαγωνίζονται, αλλά το κορίτσι αυτό δεν έφταιγε σε τίποτα να εισπράξει όλο αυτό το γιουχάισμα.Και συμφωνώ με την Ελενα Παπαρίζου που δήλωσε το εξής: ‘‘Η μουσική πρέπει να ενώνει και αν θέλετε να το πολιτικοποιήσετε, κατεβείτε στις διαδηλώσεις». Η Eurovision είναι για να μας κάνει να ξεχνάμε αυτά τα προβλήματα και τα θέματα τα πολιτικά αυτό το δήλωσε και ο Σαρμπέλ στον Τσουρό και συμφωνώ απόλυτα».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop