Εξιχνιάστηκε απάτη αξίας 30.000 ευρώ στο Αίγιο
Πώς κινήθηκαν οι επιτήδειοι – Πώς πίστηκε ο επιχειρηματίας να δώσει τα χρήματα
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος επιχειρηματία τον Απρίλιο του έτους 2024 στο Αίγιο.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος πέντε ατόμων (δυο γυναίκες και τρεις άνδρες) οι δυο αλλοδαποί, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, στις 12 Απριλίου, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με επιχειρηματία του Αιγίου και προσποιούμενος υπάλληλο του Δήμου Αιγιαλείας ζήτησε από τον παθόντα να εισέλθει σε τραπεζική εφαρμογή και να διεκπεραιώσει πληρωμή μπαταριών οχημάτων.
Ο καταγγέλλων πείστηκε από τους απατεώνες και κατέθεσε σε τραπεζικούς λογαριασμούς των πέντε κατηγορούμενων το συνολικό χρηματικό ποσό των 29.152 ευρώ, σε έξι δόσεις.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν ενδελεχείς και συστηματικές έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της απάτης και την ταυτοποποίηση των πέντε κατηγορουμένων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας / Παράλληλη έδρα Αιγίου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το μυστικό που κρύβουν NETFLIX, Prime, Apple TV και Disney για το 4K που πληρώνετε
Πολύνεκρη ρωσική επίθεση στο Κίεβο: Στους 38 οι νεκροί από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τι σημαίνει όταν επιλέγουμε να φοράμε μόνο μαύρα ρούχα;
Sony και Warner κατά Anthropic: «Η μεγαλύτερη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας στην ιστορία»
Ιός του Δυτικού Νείλου: Γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα
