Εξοδος Πάσχα: 17.500 διελεύσεις προς Πάτρα, και συνεχίζουν…

image 624382

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του covid-19, ενόψει της εξόδου εκδρομέων για το Πάσχα.  

Βαρύτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας δίδεται στους ελέγχους κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου του νομού. Οι αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στους σταθμούς  διοδίων του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Κορίνθου, ελέγχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ένα προς ένα τα οχήματα και τους επιβάτες σε αυτά. Στόχος είναι το μπλοκάρισμα εκείνων που θα επιχειρήσουν να ταξιδέψουν παραβιάζοντας την απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας που έχει στη διάθεση της η «Π», στις 3.386 ανήλθαν τα οχήματα που πέρασαν από το διόδια του Ρίου προς Πάτρα, το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας και 3.029 όσα κινήθηκαν με κατεύθυνση την Αθήνα.

Από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων, από τον σταθμό των διοδίων του Ρίου προς την αχαϊκή πρωτεύουσα διήλθαν συνολικά 14.247 οχήματα.

Αναλυτικά

την Παρασκευή 6.454,

το Σάββατο του Λαζάρου 4.501 και

την Κυριακή των Βαΐων 3.292.

Τα οχήματα που κινήθηκαν προς Αθήνα, ανήλθαν στα 12.443.

Συγκεκριμένα:

την Παρασκευή πέρασαν 5.364,

το Σάββατο του Λαζάρου, 3.474

και την Κυριακή των Βαΐων 3.605.

ΚΩΔΙΚΟΣ 6

Τα στοιχεία που αφορούν στις διελεύσεις, εμφανίζουν μεν αύξηση της κυκλοφορίας, όμως θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ένας σημαντικός παράγοντας και αυτός δεν είναι η προσπάθεια επίδοξων εξοδούχων του Πάσχα.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι το Σαββατοκύριακο όπου τίθεται σε ισχύ η ελεύθερη διακίνηση από Δήμο σε Δήμο, πολλοί από τους χρήστες της Ολύμπιας Οδού, έκαναν χρήση αυτού του δικαιώματος. Είτε κατευθύνθηκαν προς την Αιγιάλεια, είτε προς τις ορεινές περιοχές των Καλαβρύτων και αντίστροφα.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Το τελευταίο τριήμερο, βεβαιώθηκαν συνολικά 16 παραβάσεις που αφορούσαν στις βεβαιώσεις μετακίνησης, με τις μισές εξ αυτών – 8- να επιδίδονται την Κυριακή των Βαΐων. Κατά τους ελέγχους επιδόθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, σε οδηγούς που είτε δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα κυκλοφορίας, είτε ήταν ελλιπείς οι βεβαιώσεις.

Συνεχείς και συστηματικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα είναι οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου και στην Πατρών – Τριπόλεως «111», στο ύψος του κόμβου Κουρλαμπά. Περαιτέρω εντατικοποίηση των μέτρων, αναμένεται από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

papagian@pelop.gr  

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

potamos peiros
ΚΟΥΝΙΝΑ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 780x436 1
ναρκωτικα
ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ