«Εξοικονομώ 2021»: Περιθώριο 50 ημερών για την υποβολή αίτησης

Χρονικό περιθώριο 50 ημερών θα έχουν τα νοικοκυριά που θέλουν να διεκδικήσουν τα κίνητρα του «Εξοικονομώ 2021» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

«Εξοικονομώ 2021»: Περιθώριο 50 ημερών για την υποβολή αίτησης

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση των φακέλων ανοίγει στις 13 Δεκεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν από τότε 50 ημέρες, οπότε και κλείνει η πύλη, χρόνο προετοιμασίας και συμμετοχής.

Το προαναφερόμενο διάστημα ισχύει για τους ιδιοκτήτες κατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων. Δηλαδή, με πιο απλά λόγια, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων θα μπορούν να υποβληθούν από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2022.

Στις 8 Φεβρουαρίου και για επίσης 50 ημέρες, έως τις 28 Μαρτίου, θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων πολυκατοικίας. Όσοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θέλουν να συμμετάσχουν ως σύνολο και για την ενεργειακή αναβάθμιση της πολυκατοικίας τους θα μπορούν τότε να καταθέσουν τους φακέλους τους.

 

Χρήσιμες συμβουλές για το «Νέο Εξοικονομώ»
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα https://exoikonomo2021.gov.gr, όπου βρίσκεται αναρτημένος και ο οδηγός του «Εξοικονομώ 2021», που περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον 50.000 κατοικιών, 38% περισσότερων συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο.

Το «Εξοικονομώ 2021» θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), για την ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το τέλος της δεκαετίας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ