«Εξομολόγηση» του τραγουδοποιού Γιάννη Γιοκαρίνη στην «Π»: «Έχανα τον εαυτό μου από τον αλκοολισμό!»

Εξομολόγηση ψυχής από τον Γιάννη Γιοκαρίνη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Αλκοολισμός, σνομπάρισμα και…τραπ.

«Εξομολόγηση» του τραγουδοποιού Γιάννη Γιοκαρίνη στην «Π»: «Έχανα τον εαυτό μου από τον αλκοολισμό!» Ο Γιάννης Γιοκαρίνης με τον συντάκτη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Παναγιώτη Ρηγόπουλο.

Εξομολογητικός για την καταστροφική εξάρτησή του με το αλκοόλ και αποκαλυπτικός για τον τρόπο που απεξαρτήθηκε από αυτό, λάβρος κατά του φαινομένου της τραπ μουσικής και αφοπλιστικά ειλικρινής, θεωρώντας τον εαυτό του μονίμως… ντεμοντέ, εμφανίζεται ο Γιάννης Γιοκαρίνης, στην αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Ο αιώνιος «Νοσταλγός του roc n roll», μίλησε με τρόπο συνταρακτικό για όλα, βγάζοντας τα εσώψυχά του στη φόρα. Οπως ακριβώς έκανε και στη σκηνή του «Frida bar», όπου τραγούδησε με επιτυχία πριν λίγες ημέρες, παρέα με τον επίσης σπουδαίο, Γιάννη Μηλιώκα.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Χαίρομαι πολύ που δεν αντιμετωπίζω τη μουσική με αυστηρά επαγγελματικό τρόπο, αλλά προτάσσω το συναίσθημα. Είμαι από 11 χρονών στο πάλκο και τώρα είμαι 68 ετών! Πολλά τα χρόνια! Παίζω μουσική γιατί μου αρέσει η μουσική, μου αρέσει η επικοινωνία που καταφέρνω να έχω με τον κόσμο.
Συναντάω καθημερινά μικρές «εξομολογήσεις» ακροατών, που μου λένε ότι τα τραγούδια μου έχουν μιλήσει στις ψυχές τους. Ακόμα και όταν περπατάω και στο λεωφορείο όταν θα μπω, συμβαίνει αυτό. Σημασία για μένα έχει η αλήθεια που θα μου εκπέμψει ο άλλος. Γιατί είναι πολλοί αυτοί, δυστυχώς, που έρχονται για να μιλήσουν στον Γιοκαρίνη, όχι στον Γιάννη. Και αυτό με ψιλο – στενοχωρεί… Και η αλήθεια του ανθρώπου φαίνεται. Είμαι υπέρ της αλήθειας για όλα τα πράγματα.

«Εξομολόγηση» του τραγουδοποιού Γιάννη Γιοκαρίνη στην «Π»: «Έχανα τον εαυτό μου από τον αλκοολισμό!»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠ ΜΟΥΣΙΚΗ

Αυτά τα τραγούδια της τραπ δεν μου αρέσουν καθόλου! Αλλο είναι η ραπ μουσική, από εκεί ξεκινούν όλα. Τώρα τραπ… μαπ… φαπ και διάφορες τέτοιες βλακείες, που μου σπάνε και μένα τα νεύρα!Αλλά έλα που αρέσουν στα παιδιά, γιατί είναι κάτι μοντέρνο κάτι καινούργιο. Ή γιατί λέει ο στίχος κάτι υπερβολικό. Δυστυχώς αυτή η μουσική διαμορφώνει και ένα δυσάρεστο κλίμα στη νεολαία. Δυστυχώς, με κεφαλαία γράμματα! Για μένα αυτή η μουσική έχει αρνητικότητα!

«ΣΝΟΜΠΑΡΙΖΑ»

Νομίζω όμως ότι τα παιδιά, μαζί με όλα αυτά, δεν μπορεί, θα ακούνε και κάτι άλλο, το οποίο μπορεί τώρα να σνομπάρουν. Οπως εγώ σνομπάριζα μικρός τη δημοτική μας μουσική. Αλλά έβλεπα ότι έχει κάποια αξία, μέχρι που κατάλαβα τι σημαίνει δημοτική μουσική, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά κάθε χώρας. Η λαϊκή μουσική όμως, όχι η λαϊκίστικη. Εχει διαφορά! Οταν κατάλαβα την αξία της, αναθεώρησα και λειτούργησα αλλιώτικα και εγώ και πήρα πολλά πράγματα. Γι αυτό πιστεύω ότι και στα νέα παιδιά σήμερα, ό,τι είναι καλό, θα τους «μιλήσει» αύριο!

«ΒΟΛΕΥΟΜΟΥΝ»

Ηταν εθελούσια η πολύχρονη απομόνωσή μου. Γιατί είχα κουραστεί πολύ, διαπίστωνα ότι έχανα τον Γιάννη! Γιατί είχα πρόβλημα με τον αλκοολισμό! Και είχα χαθεί. Και βολευόμουν μάλλον με το πιόμα το πολύ! Και προσπάθησα να βάλω όλα στα θέση τους. Κάποια στιγμή αναρωτήθηκα, γιατί να έρθω σε αυτό σημείο; Πρώτα απ’ όλα φοβήθηκα, ότι θα χάσω το Γιάννη! Εβλεπα τον Γιάννη να καβαλάει ένα καλάμι και να χάνεται! Του λέω «έλα εδώ Γιάννη! Τι γίνεται;» Μαζεύτηκα μόνος μου! Αυτομαστιγώθηκα!

Κατάφερα να ξεπεράσω το πρόβλημα του αλκοολισμού, με συμπαράσταση από τη Σοφία τη γυναίκα μου! Μεγάλη συμπαράσταση! Γιατί εγώ δεν το παραδεχόμουν ότι είχα πρόβλημα. Δεν υπάρχει κανένας αλκοολικός που να το παραδέχεται!
Και μετά, δέχθηκε βοήθεια από ειδικούς για να το ξεπεράσω.

«ΝΤΕΜΟΝΤΕ!»

Εγώ δεν ήμουν ποτέ με τη μόδα. Ποτέ! Θεωρούμαι… ντεμοντέ από μικρός εγώ, όχι τώρα. Αλλά δεν με ενδιαφέρει εμένα αυτό το πράγμα.
Με ενδιαφέρει να υπάρχω στην επικαιρότητα. Και ας είμαι και απ’ έξω. Η επικοινωνία με ενδιαφέρει πολύ. Βέβαια, ένας μεθυσμένος άνθρωπος, δεν μπορεί να έχει καλή επικοινωνία. Για να ξέρουμε τι λέμε…

«ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ»

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι οποιαδήποτε εξάρτηση βλάπτει! Ο,τι και να είναι αυτό. Οποιαδήποτε υπερβολή βλάπτει! Η εξάρτηση με τη μουσική δεν βλάπτει ποτέ! Για μένα είναι το αίμα μου η μουσική, είναι ανάγκη! Αυτό κάνει καλό!

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ