F1: Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2024
O «ιπτάμενος Ολλανδός» έφτασε τον Αλέν Προστ και τον Σεμπάστιαν Φέτελ στους τέσσερις τίτλους και κυνηγά τον Χουάν Μανουέλ Φάτζιο που έχει πέντε και τους κορυφαίους Μίκαελ Σουμάχερ και Λιούις Χάμιλτον που έχουν από επτά πρωταθλήματα.
Η Mercedes θριάμβευσε στο Λας Βέγκας κάνοντας το 1-2 με τον Τζορτζ Ράσελ και τον Λιούις Χάμιλτον αλλά ο Μαξ Φερστάπεν ήταν εκείνος που έκλεψε ξανά την παράσταση καθώς στέφθηκε παγκόσμιος πρωτάθλητης στη Formula 1 για τέταρτη σερί φορά!
Ο σπουδαίος Ολλανδός πιλότος της Red Bull τερμάτισε στην πέμπτη θέση πίσω απ’ τις Ferrari του Κάρλος Σάινθ και του Σαρλ Λεκλέρκ αλλά έμεινε μπροστά απ’ τον Λάντο Νόρις και εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο δύο αγώνες πριν από το φινάλε μιας σεζόν ανατρεπτικής καθώς κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο μισό νικώντας τους περισσότερους αγώνες, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά στο δεύτερο μισό μη μπορώντας να κερδίσει ούτε ένα γκραν πρι. Ωστόσο κατόρθωσε με τα πλασαρίσματά του να παραμείνει στην κορυφή μέχρι τέλους γράφοντας ιστορία.
O «ιπτάμενος Ολλανδός» έφτασε τον Αλέν Προστ και τον Σεμπάστιαν Φέτελ στους τέσσερις τίτλους και κυνηγά τον Χουάν Μανουέλ Φάτζιο που έχει πέντε και τους κορυφαίους Μίκαελ Σουμάχερ και Λιούις Χάμιλτον που έχουν από επτά πρωταθλήματα. Ξεπέρασε τους θρυλικούς Σένα, Λάουντα, Πικέ, Στιούαρτ και Μπράμπαμ που έχουν από τρεις τίτλους.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το Tecno POVA 8 Pro ανάβει σαν supercar και δεν κοστίζει σαν ένα
ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Εως τις 11 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις
ΑΕΚ Άρης Κανάλι: Ποιο δείχνει ζωντανά τον αγώνα και τι ώρα το Σάββατο
Αυξήσεις έως 20% στα iPhone 18 pro πόσο θα κοστίζουν τα νέα iPhone στην Ελλάδα
Γεύμα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο ΕΚΑΜΕ/ΑμεΑ Αιγίου ΦΩΤΟ
