Φαρμάκης για Αθλητικό Κέντρο: «Η Αγυιά θα προχωρήσει»

Αποκαλυπτικός για το νέο Αθλητικό Κέντρο, στη θέση του παλιού Κολυμβητηρίου στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Νεκτάριος Φαρμάκης

Πλέον όλα δείχνουν ότι το πλάνο για τη συνολική ανάπλαση στον χώρο του πρώην κολυμβητηρίου στην Αγυιά είναι ξεκάθαρο! Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα, ξεκαθαρίστηκε από τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» και ένα σχετικό χρονοδιάγραμμα.

«Με όλους τους χρόνους που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία στην καλύτερη περίπτωση θα παραδοθεί προς χρήση το έργο σε ενάμιση χρόνο και στη χειρότερη σε δυόμιση χρόνια, εάν φυσικά στην πορεία δεν προκύψει κάτι απρόβλεπτο ή κάποιο εμπόδιο». Είχε τονίσει τότε ο κ. Αυγενάκης επισημαίνοντας την άριστη συνεργασία για το έργο, της ΓΓΑ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, που έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Χθες, μάλιστα, ο κ. Φαρμάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Π» και στο ΙΟΝΙΑΝ υπογράμμισε ότι ακόμη και στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν υπάρξει η στήριξη της ΓΓΑ σε οικονομικό επίπεδο, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από την Περιφέρεια και το έργο θα υλοποιηθεί! «Το έργο θα προχωρήσει, ακόμη και εάν η ΓΓΑ δεν ανταποκριθεί» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης.
Πάμε τώρα να δούμε τι ισχύει στην πράξη. Η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου στην Αγυιά και συνολικά του περιβάλλοντος χώρου είναι ένα έργο υπερώριμο που σχεδιάζεται και είναι έργο πνοής όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Πάτρα! Εκεί που, παλαιότερα, ήταν η παιδική χαρά και τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ και αποδυτήρια προβλέπεται η ανακατασκευή των υπαίθριων χώρων άθλησης, ανακατασκευή των κοινόχρηστων χώρων, λουτρών, τουαλετών, διαδρομών περιπάτου εντός πρασίνου και πίστας σκέιτ. Πρόκειται δηλαδή για ένα πολυδύναμο αθλητικό κέντρο, ενώ θα ανακατασκευαστεί εκ βάθρων η δεξαμενή με την προοπτική να χτιστεί από την αρχή σύγχρονο κολυμβητήριο.

Μέσα στον Δεκέμβριο όπως είχε δηλώσει ο κ. Αυγενάκης θα βγουν τα τεύχη δημοπράτησης και τα τελευταία βήματα ήταν η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης και του αρχιτεκτονικού συμβουλίου.

Η ανάπλαση στον χώρο του πρώην Κολυμβητηρίου στην Αγυιά, είναι έργο το οποίο σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα έχει προϋπολογισμό, που θα αγγίξει τα 7-8 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας προ ημερών στην «Π» ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε αποκαλύψει ότι η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από κοινού από Περιφέρεια και ΓΓΑ τονίζοντας με νόημα: «Θα εξασφαλίσουμε το σύνολο των χρημάτων που απαιτούνται». Βέβαια, πλέον, ο Νεκτάριος Φαρμάκης με τις δικές του δηλώσεις περί χρηματοδότησης επί της ουσίας ξεκαθάρισε ότι το έργο θα γίνει ό,τι και να συμβεί με τη χρηματοδότηση.

«Ανοίγει το παιχνίδι» στην Περιφέρεια ο Φαρμάκης – Διεμβολίζει πολιτικούς χώρους για ψηφοδέλτιο με αρκετές αλλαγές – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments