Φαρμάκης: Με πίστη στην ασφάλεια του Ομπλού – Οδικό έργο στο σημαντικό Μοναστήρι

Εγινε η εγκατάσταση εργολάβου, για να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια επισκεπτών και καθημερινών χρηστών.

Φαρμάκης: Με πίστη στην ασφάλεια του Ομπλού - Οδικό έργο στο σημαντικό Μοναστήρι Φαρμάκης, Μπονάνος, Παπαδόπουλος, Μαυρομμάτης, Σακελλαρόπουλος, Φιλιας

Ξεκίνησε χθες, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και συνεργατών του, το σημαντικό έργο βελτίωσης του δρόμου που οδηγεί προς την Ιερά Μονή Ομπλού, της Πάτρας.

Εγινε η εγκατάσταση του εργολάβου, με στόχο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια, όχι μόνο για τους επισκέπτες – πιστούς αλλά και για τους καθημερινούς χρήστες, που είναι κυρίως τους Μοναχούς.

«Υλοποιούμε ένα έργο 1,5 εκατ. ευρώ, που θα συμβάλει στην ανάδειξη ενός από τα πιο σημαντικά Μοναστήρια της νεότερης Ελλάδας. Είναι ζήτημα υποχρέωσης, πίστης αλλά και τοπικής ανάπτυξης» είπε ο κ. Φαρμάκης, ο οποίος χρειάστηκε να υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας – Δήμου Πατρέων τον Ιούνιο του 2021, με τον δήμαρχος Κώστα Πελετίδη και σε λιγότερο από 1 χρόνο, ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και ανέλαβε ο ανάδοχος.

Φαρμάκης: Με πίστη στην ασφάλεια του Ομπλού - Οδικό έργο στο σημαντικό Μοναστήρι

Ξενάγησση στη Μονή από τον π. Νεκτάριο

Η Περιφέρεια εξασφάλισε τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Αχαΐας ανέλαβε να εκτελέσει το έργο βατότητας, με ασφαλτοστρωμένο τμήμα έως τη διασταύρωση προς Κρυσταλλόβρυση και το υπόλοιπο χωμάτινο. Στο πρώτο θα γίνει αντικατάσταση φθαρμένων σημείων του ασφαλτοτάπητα και όπου υπάρχουν καθιζήσεις θα γίνει εξυγίανση του υποστρώματος, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας σε επικίνδυνες θέσεις, πινακίδες κυκλοφορίας και σήμανση. Επίσης, απαραίτητες διανοίξεις, χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση κλίσεων, ενώ θα κατασκευαστεί επενδεδυμένη τριγωνική τάφρος σε όλο το μήκος για την απορροή των ομβρίων.

Στη συνέχεια η περιφερειακή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Μονή και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο π. Νεκτάριο Κωτσάκη, για την πάντα ζεστή φιλοξενία και την πατρική του αγάπη.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα – Πειραματικό Λάγγουρα: Αποδοτικό κτίριο με αναβάθμιση
Πατρα
Χρυσόστομος: «Προσκυνήσαμε νοερά στα Ματωμένα Χώματα» ΦΩΤΟ
Ενωτική ΝΔ με επεισοδιακό φινάλε στην Αιγιάλεια