Φαρμάκης: Σώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας – Οι δράσεις της Περιφέρειας για την αγορά

Δράσεις ύψους 80 εκ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας στην αγορά.

Φαρμάκης: Σώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας - Οι δράσεις της Περιφέρειας για την αγορά

Χιλιάδες είναι οι θέσεις εργασίας που σώθηκαν μέσα στην πανδημία του κορονοϊού στη Δυτική Ελλάδα, χάρη στα δύο χρηματοδοτικά προγράμματα συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ που παρείχε η Περιφέρεια σε επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, σε ομιλία του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και ΔΕ, τόνισε ότι μέσα από αυτά τα δύο προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης επιχειρήσεων (30 + 20 εκατ. ευρώ) διασώθηκαν συνολικά 3.000 θέσεις εργασίας.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η παρέμβαση του κ. Φαρμάκη είχε σαφή στόχευση να δείξει πως αποδίδει μεγάλη αξία στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων. «Δεν περιμένουμε εξωτερικούς σωτήρες και μεσσίες να έρθουν για να επενδύσουν, αλλά προτιμάμε να στηριζόμαστε στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, τις οποίες και ενισχύουμε» όπως ανέφερε.

ΑΝΑΓΚΕΣ

Και πρόσθεσε: «Στην Περιφέρεια, τα τελευταία 2 χρόνια, διανύσαμε μεγάλη απόσταση. Οχι υπό συνθήκες που περιμέναμε ή που θα θέλαμε, γιατί βρεθήκαμε ξαφνικά με  επείγουσες ανάγκες στο υγειονομικό και οικονομικό πεδίο. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε επείγουσες καταστάσεις και μέσα στην πανδημία. Εχουμε εντοπίσει όλες τις αδυναμίες και τις παθογένειες, αλλά δεν είμαστε εδώ για να κλαίμε πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα. Προχωράμε προς το μέλλον με πίστη στις δυνάμεις και σχέδιο» είπε ο περιφερειάρχης. Ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι στη μέχρι τώρα θητεία του, «έτρεξαν» όλα τα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ύψους 75 εκατ. ευρώ, ενώ έχει διαμορφωθεί και ο σχεδιασμός για το μέλλον.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο νέο ΕΣΠΑ, η διαβούλευση του οποίου έχει ολοκληρωθεί, προβλέπεται χαρτοφυλάκιο δράσεων 80 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, τη σύνδεσή τους με την έρευνα και την καινοτομία και την ψηφιακή μετάβασή τους. Σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη, το 68% της χρηματοδότησης θα κατευθυνθεί στις ΜμΕ και σε νεοφυείς επιχειρήσεις, με κύριο στόχο τη συστηματική στήριξη, μεταξύ άλλων και της εξωστρέφειά τους.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΠΔΕ υπέβαλλε πρόταση στο ΕΣΠΑ και για στήριξη της απασχόλησης, με την κινητικότητα 500 εργαζομένων μέσα από την αναβάθμιση δεξιοτήτων και  επαγγελματικών ροσόντων, που θα προσαρμοστούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

ΠΑΡΚΑ

Παράλληλα «ποντάρει» στο Επενδυτικό Προφίλ της ΔΕ (σ.σ. που παρουσίασε χθες κατ΄αποκλειστικότητα η «Π»), έχει διαμορφώσει Σχέδιο Ανάπτυξης 15 Επιχειρηματικών Πάρκων σε ορίζοντα 12 ετών. Τα 3 νέα ΕΠ προβλέπονται στην Αιτωλοακαρνανία και από 5 σε Αχαΐα και Ηλεία, ως ένα ρεαλιστικό πλάνο και εναρκτήριο λάκτισμα μεταξύ Περιφέρειας και Φορέων, για να καταλήξουν στο τι μέλλει γενέσθαι με τους οργανωμένους υποδοχείς επιχειρήσεων μέχρι το 2040.

Συμπληρωματικά, υπενθυμίζονται, οι Ενεργειακές Κοινότητες, οι πρωτοβουλίες έλευσης του φυσικού αερίου στα μεγάλα αστικά κέντρα και η «ανάσταση» του σχεδίου επέκταση του αγωγού.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεσολόγγι: Κλειστά προληπτικά τα σχολεία
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πρώτος με διαφορά ο Γιώργος Παπανδρέου στο δήμο Αμφιλοχίας
Αποκαλυπτική η μελέτη Ρογκάν για τις καταπατήσεις, τις κακοτεχνίες και τις παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Αχαϊας
Κλειστό Δευτέρα και Τρίτη το ΚΕΠ Μεσολογγίου