Φαρμάκης: Στόχος η μετονομασία σε «Ολυμπιακή Περιφέρεια» – Τι ανέλυσε στο συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό

Πρόταση του Νεκτάριου Φαρμάκη για μετονομασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως «Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης» ή «Ολυμπιακή Περιφέρεια».

Φαρμάκης: Στόχος η μετονομασία σε «Ολυμπιακή Περιφέρεια» - Τι ανέλυσε στο συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό

Δημόσιο διάλογο για τη μετονομασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε «Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης» ή σε «Ολυμπιακή Περιφέρεια», άνοιξε χθες ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό.

Να σημειωθεί ότι «Ολυμπιακή Γη», τιτλοφορείται η νέα τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που καθοδηγεί από φέτος τις ενέργειες της περιοχής, ώστε να καταστεί αναγνωρίσιμος τουριστικός προορισμός, με αιχμή το μοναδικό παγκόσμιο σύμβολο, της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε χθες ότι, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο ίδιος όρος για την μετονομασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς το όνομα που έχει σήμερα, περιλαμβάνει μια τεράστια γεωγραφική περιοχή από την Ηπειρο μέχρι και την Πελοπόννησο, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση.

«Από τη στιγμή που οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί, τουλάχιστον στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχουν χάσει την αξία τους, γιατί η ονομασία περιλαμβάνει μια τεράστια γεωγραφική περιοχή από την Ηπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, νομίζω ότι καλύτερος προσδιορισμός και μεγαλύτερη τιμή, είναι αυτό που ήδη έχουμε κάνει με έναν άλλο τρόπο, δημιουργώντας ένα brand name εξωστρέφειας, αυτό της ”Ολυμπιακής Γης”», είπε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αξίζει να το συζητήσουμε και να το προσπαθήσουμε, μέσα από μία αλλαγή στον ”Καλλικράτη”, που θέσπισε και τα ονόματα των Περιφερειών. Γιατί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξίζει και δικαιούται να αποκτήσει διακριτό όνομα και ταυτότητα. Και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το παγκόσμιο brand name της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αυτό θα ολοκληρώσει τον χαρακτήρα της περιοχής ως ”Ολυμπιακή Γη”. Νομίζω ότι η ”Ολυμπιακή Περιφέρεια” θα έρθει να μετουσιώσει ως πράξη και ως περιεχόμενο, αυτό που όλοι πιστεύω ότι θέλουμε, αγαπάμε και τιμάμε».

Με την παρέμβαση αυτή, ο περιφερειάρχης, απηύθυνε κάλεσμα διαβούλευσης σε υψηλό επίπεδο για την μετονομασία της Περιφέρειας, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα από νομικής πλευράς και φυσικά εντός ενός δημοσίου διαλόγου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμποροι - Φορείς Αιγιάλειας: Η ρήτρα ρεύματος καταστροφική και παράνομη
Πάτρα: Συνάντηση ΣΚΕΑΝΑ με Πελετίδη
Δυτική Αχαΐα-Καλάβρυτα: Γι’ αυτό δεν θέλουν να κλείσουν οι τράπεζες - Τι λένε οι έμποροι των περιοχών
Κατσιφάρας για Λαδόπουλου: Είναι ασαφές το τι θα γίνει - Οι διαφορές με το δικό μας σχεδιασμό