Φαρμάκης: Γιατί και από ποιον ζητά «διορθωτικές» κινήσεις για ΑΕΙ και Υγεία

Βασικός αποδέκτης αιτημάτων της Περιφέρειας – σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Π»- ο «φίλος» υπουργός Επικρατείας, ο οποίος πολλές φορές έχει δείξει να αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα «θέλω» και να δίνει λύσεις.

φαρμακης δεθ Στο περίπτερο της ΔΕΘ ο Ν,Φαρμάκης μεταφέρει τις απόψεις του στον Γ. Γεραπετρίτη παρόντος του Β. Κικίλια και του Γ. Παπαναστασίου

Ακόμα και στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία βρέθηκε για να στηρίξει το τουριστικό περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δεν σταμάτησε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης να προωθεί σημαντικά θέματα που απασχολούν την περιφερειακή του αρχή, έχουν δε μεγάλο πολιτικό αντίκτυπο στην ευρύτερη κοινωνία και κάποια «σέρνονται» χρονικά προκαλώντας αντιδράσεις αλλά και θεσμικές δυσλειτουργίες.

Βασικός αποδέκτης αυτών -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Π» που βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα- έγινε ένας «φίλος» της ΠΔΕ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος πολλές φορές έχει δείξει να αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα «θέλω» του κ. Φαρμάκη και να δίνει λύσεις. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ο κ. Φαρμάκης φρόντισε -κατά την επίσκεψη του κυβερνητικού στελέχους στον χώρο της Περιφέρειας- να του θυμίσει την ανάγκη άμεσης παρέμβασής του για να υπάρξει καλύτερη κεντρική διαχείριση σε δύο τομείς και βέβαια οι όποιες δυνατές διορθωτικές κινήσεις, προς όφελος όλων.

> ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: «Να συνεννοηθούμε…»                                

Με αφορμή τις αποφάσεις που προκύπτουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εκ μέρους των υπουργείων Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Φαρμάκης επανέλαβε με ένταση ότι δεν είναι δυνατόν… «η Αθήνα ν’ αποφασίζει ερήμην της αιρετής Περιφέρειας, παρότι θεσμικά έχει την αρμοδιότητα της Δημόσιας Υγείας και αγωνίζεται μαζί με την κυβέρνηση για να προφυλαχθεί όσο γίνεται η κοινωνία, πολύ δε περισσότερο τα μέτρα να είναι εύστοχα και αποτελεσματικά».

Αφορμή για το αίτημα του κ. Φαρμάκη αποτέλεσε και η πρόσφατη παράταση του τοπικού «μικρού λοκντάουν» σε Αχαΐα και Ηλεία, λόγω των πολυάριθμων ανησυχητικών ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού, με την ΠΔΕ να μην έχει… όχι μόνο ερωτηθεί για να εκφράσει άποψη συνυφασμένη με τα υγειονομικά αλλά και κρίσιμα κοινωνικά δεδομένα, αλλά ούτε καν ενημερωθεί για την… άνωθεν επιλογή!

Ο περιφερειάρχης, έστω και τώρα, ζήτησε από τον υπουργό το θέμα να προσεχθεί κι αν είναι δυνατόν η ΠΔΕ να συμμετέχει στη λήψη τέτοιων αποφάσεων και όχι να είναι απλά αποδέκτης τους, αφού στο τέλος το μόνο που μένει είναι, από τη μία να «πληρώνει» για τη βελτίωση των νοσοκομείων, αλλά από την άλλη να επιβαρύνεται για κάτι που δεν έχει στοιχειοθετημένο λόγο να εισπράττει πολιτική ευθύνη, αλλά και την όποια δυσαρέσκεια!

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΙΟΥ: «Κάντε κάτι…»

Στην ίδια κατεύθυνση και η παρατήρηση του κ. Φαρμάκη προς τον Γ. Γεραπετρίτη για το θέμα της αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά την απόφαση της Συγκλήτου να καταργήσει ή να συγχωνεύσει περιφερειακά του τμήματα σε Αίγιο, Αμαλιάδα, Πύργο και Αγρίνιο. Με το σκεπτικό ότι η Περιφέρεια επίσης συμβάλλει οικονομικά και πολυεπίπεδα στην ανάπτυξη του ΑΕΙ, ο περιφερειάρχης εξέφρασε επίσης την άποψη πως θα έπρεπε να έχει λόγο ή τουλάχιστον να νιώσει ότι λογαριάζεται ως Περιφέρεια και έδειξε να επιθυμεί μια επανεξέταση του πλάνου, έστω και την τελευταία στιγμή πριν η υπουργός Παιδείας συνυπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα υλοποίησης του ακαδημαϊκού πλάνου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

troxaio aktidimaiwn1
242646834 3055960807861381 2404337266042141166 n 1
apagxonismos
pelop 1