Φιάσκο το κύκλωμα με τους μετανάστες – Αθώοι δέκα κατηγορούμενοι που είχαν προφυλακιστεί για 15 μήνες

Υπόθεση με πάνω από 20 κατηγορούμενους κατέληξε σε φιάσκο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς δέκα άτομα που κατηγορήθηκαν και έμειναν άδικα στη φυλακή για 15 μήνες κρίθηκαν αθώοι.

Φιάσκο το κύκλωμα με τους μετανάστες - Αθώοι δέκα κατηγορούμενοι που είχαν προφυλακιστεί για 15 μήνες

Γνωστή υπόθεση με 25 κατηγορούμενους που παρουσιάστηκε πριν από ενάμιση χρόνο από την Οικονομική Αστυνομία ως μεγάλη επιτυχία ενάντια στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, κατέληξε σε φιάσκο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στα δικαστήρια της Πάτρας, έτρεχαν χθες οι υπάλληλοι για να φτιάξουν τα  αποφυλακιστήρια για δέκα συνολικά ανθρώπους που κατηγορήθηκαν και έμειναν άδικα στη φυλακή για 15 μήνες, ενώ όσοι τελικά κρίθηκαν ένοχοι, καταδικάστηκαν  σε αστείες ποινές και αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι με αναστολή.

Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2020 από την Οικονομική Αστυνομία με πομπώδη τρόπο. Εκανε λόγο για εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωση, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τα λιμάνια Πατρών και Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης είχαν συλληφθεί ένας Ιρακινός, ως αρχηγός της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης και έξι Ελληνες. Ανάμεσά τους ήταν δύο συνταξιούχοι λιμενικοί, ένας οδηγός φορτηγού, ένας ιδιώτης και ένας ιδιωτικός σεκιούριτι του λιμανιού της Πάτρας, ενώ αργότερα συνελήφθησαν ακόμα 13 άτομα, υπήκοοι εξωτερικού.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε κακουργηματική δικογραφία για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, περιορίστηκε σε παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, χωρίς άλλα τεκμήρια και στο δικαστήριο κατέρρευσε με πάταγο η κακουργηματική κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης.

Αποτέλεσμα ήταν να αθωωθούν 16 άτομα εκ των οποίων τα 10 είχαν προφυλακιστεί αδίκως, ενώ οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι, ένας Ιρακινός, ένας απόστρατος λιμενικός και ένας ιδιώτης κρίθηκαν ένοχοι μόνο για διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την χώρα και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή και ένας ακόμα ιδιώτης, σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments