Φιλιππίνες – Φονικές πλημμύρες: Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί – Δεκάδες οι αγνοούμενοι ΦΩΤΟ

Τους 13 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις πλημμύρες στις Φιλιππίνες, με 23 ανθρώπους να είναι ακόμα αγνοούμενοι.

Φιλιππίνες - Φονικές πλημμύρες: Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί - Δεκάδες οι αγνοούμενοι ΦΩΤΟ

Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν σε πνιγμούς λόγω των αστραπιαίων πλημμυρών έπειτα από δύο ημέρες βροχοπτώσεων, που αμαύρωσαν τον εορτασμό των Χριστουγέννων και ανάγκασαν σχεδόν 46.000 ανθρώπους να πάνε σε καταφύγια, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών των Φιλιππινών.

Εικόνες στα social media δείχνουν μέλη του λιμενικού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να ψάχνουν μέσα στα νερά που τους φθάνουν ως τη μέση και να μεταφέρουν πληγέντες στην πλάτη. Αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν διότι υπερχείλισαν ποταμοί.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης παραμένουν σε εξέλιξη, ενώ η ζημιά στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες αποτιμάται ακόμη, δήλωσε ο Καρμελίτο Εράι, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην πόλη Κλαρίν, στην επαρχία Δυτική Μισάμις, στον ραδιοφωνικό σταθμό DZBB.

Οι Φιλιππίνες θεωρείται πως συγκαταλέγονται στις χώρες οι οποίες είναι πιο ευάλωτες στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής και επιστήμονες προειδοποιούν πως οι καταιγίδες που πλήττουν το αρχιπέλαγος θα γίνονται ολοένα πιο σφοδρές, στον βαθμό που η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει.

Φιλιππίνες - Φονικές πλημμύρες: Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί - Δεκάδες οι αγνοούμενοι ΦΩΤΟ Φιλιππίνες - Φονικές πλημμύρες: Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί - Δεκάδες οι αγνοούμενοι ΦΩΤΟ Φιλιππίνες - Φονικές πλημμύρες: Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί - Δεκάδες οι αγνοούμενοι ΦΩΤΟ

Φιλιππίνες - Φονικές πλημμύρες: Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί - Δεκάδες οι αγνοούμενοι ΦΩΤΟ

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments