Φιλόζωοι κατά Ρώρου: Σφοδρή επίθεση για τα αδέσποτα

Οι πρόσφατες παρεμβάσεις του Γιώργου Ρώρου για τη διαχείριση των αδέσποτών ζώων από το Δήμο προκάλεσαν την αντίδραση φιλοζωικών συλλόγων της Πάτρας

Φιλόζωοι

Τη σφοδρή αντίδραση τεσσάρων φιλοζωικών σωματείων και συλλόγων προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ρώρου σχετικά με τα αδέσποτα και τη λειτουργία του καταφυγίου του Δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα, οι «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας SAVE PATRAS STRAYS», «Αχαϊκός Σύλλογος για τη Μέριμνα των Ζώων», «Η Πάτρα για όλα τα Ζώα» και «Φωνή για τους Αφωνους Σκλάβους», θεωρούν ότι η παράταξη του Γ. Ρώρου χρησιμοποίησε τα αδέσποτα για «θολούς, προεκλογικούς λόγους». Βέβαια, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται το όνομα της παράταξης, αλλά τη «φωτογραφίζει» ξεκάθαρα.

Οι φιλόζωοι καταγγέλλουν την παράταξη Ρώρου πως δεν γνωρίζει «ούτε που πέφτουν τα αδέσποτα και τι αδέσποτα είναι, αλλά ούτε και τις ανάγκες του» και πως εμφανίστηκε «ξαφνικά εν ονόματι πολιτικών “μαχαιρωμάτων” να υποδείξει με το θράσος των αδαών ακόμα και ποιες φιλοζωικές ομάδες και σωματεία κάνουν έργο».

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και σε αιχμές που αφέθηκαν, ότι οι Φιλοζωικές και ο Δήμος «πωλούν αδέσποτα 3.500 και 4.000 ευρώ στο εξωτερικό», ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για «ωμή συκοφαντία» για την οποία οι σύλλογοι επιφυλάσσονται να πράξουν τα δέοντα.
Μάλιστα, επιμένοντας στη διάψευση για πωλήσεις αδέσποτων, ειρωνεύονται τον κ. Ρώρο ζητώντας να πει πού μπορούν να πουληθούν ζώα για τόσο υψηλά ποσά, γιατί αν το γνωρίζει «σε λίγο δεν θα υπάρχει στο δρόμο ούτε ουρά».

Κλείνοντας την επιθετική και άκρως ειρωνική ανακοίνωση οι φιλόζωοι, ρωτούν ευθέως των επικεφαλής της «Ωρας Πατρών» αν έχει αγγίξει ποτέ ζώο, αν έχει μεταφέρει ποτέ ένα αδέσποτο στον κτηνίατρο και αν έχει ενδιαφερθεί ή χρεωθεί για την περίθαλψή του, ζητώντας να σέβεται αυτούς που κάνουν τα ανωτέρω.

Με περίσσια ειρωνεία, προτείνουν οι φιλόζωοι στον Γ. Ρώρο να «προσέξει», γιατί «κινδυνεύει να περιπέσει, οριστικά και αμετάκλητα, στην ανυποληψία και τη γραφικότητα».