ΕΚΠΑ: Φοιτητές ζητούν την παραίτηση καθηγήτριας – H ανάρτησή για τα Τέμπη που προκάλεσε αντιδράσεις

Οι φοιτητές ζητούν της παραίτηση της προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας!

ΕΚΠΑ: Φοιτητές ζητούν την παραίτηση καθηγήτριας - H ανάρτησή για τα Τέμπη που προκάλεσε αντιδράσεις

Μια ανάρτηση της προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνας Νικολαΐδου–Κυριανίδου στο facebook, για την τραγωδία στα Τέμπη, προκάλεσε την στοχοποίηση της αριστερούς φοιτητές.

Όπως ανέφερε στην ανάρτηση που έκανε η καθηγήτρια, οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσο μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μια εθνική τραγωδία.

Μετά την ανάρτησή της, φοιτητές πήγαν στο γραφείο της Βάνας Νικολαΐδου «προκειμένου να τοποθετηθεί για την αισχρή ανάρτησή της σε σχέση με την κρατική δολοφονία των Τεμπών»! Η παράταξη Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής (ΣΑΦ-ΕΑΑΚ) που τοποθετείται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Συγκεκριμένα, έβγαλε το συμπέρασμα ότι χαρακτήριζε… φασίστες τους φοιτητές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, και την κατηγόρησαν ότι είναι εχθρός της κοινωνίας. Μάλιστα, η παράταξη επικρίνει την καθηγήτρια ότι «στοχοποιεί αρχικά τις ίδιες τις μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις, τους συλλογικούς φορείς αλλά και τις ίδιες τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων».

Μάλιστα στην είσοδο του κτηρίου της Φιλοσοφικής στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου αναρτήθηκε και πανό που ζητά την παραίτηση της καθηγήτριας από τη θέση του προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε νέα συνέλευση φοιτητών.

Η κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και σε απόφασή της εξέφρασε «την έντονη αντίθεσή της στη στοχοποίηση της συναδέλφου. Υποστηρίζουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των μελών της σχολής να εκφράζουν ανεμπόδιστα τις απόψεις τους», ανέφερε.

O γνωστός καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης σχολίασε το περιστατικό στο ΕΚΠΑ με την παρέμβαση εις βάρος της καθηγήτριας Βάνας Νικολαΐδου, έκανε λόγο για «φασίζουσες δυνάμεις του πανεπιστημίου» και «φοβισμένους ή αδιάφορους καθηγητές και φοιτητές» που «έχουν παραδώσει το παν/μιο σε φασίζουσες μειοψηφίες».

«ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

Οι φασίζουσες δυνάμεις του παν/μιου προπηλακίζουν την Καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου, πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας του Παν/μιου Αθηνών, επειδή διαφωνούν με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ελευθερη έκφραση έχει πεθάνει στο ελληνικό παν/μιο προ πολλού. Τα τάγματα εφόδου τις αριστεράς την ελέγχουν πλήρως. Φοβισμένοι η αδιάφοροι καθηγητές και φοιτητές έχουν παραδώσει το παν/μιο σε φασίζουσες μειοψηφίες.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτές θα είχαν εξοστρακιστεί από το παν/μιο αλλά στην χώρα του αριστερού αναχρονισμού κυριαρχούν. Αν η πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας αντιστέκονταν, ξεσηκώνονταν κατά του φασισμού στα παν/μια τα θρασύδειλα αυτά φασιστακια θα ήταν ανίσχυρα. Το παν/μιο δεν θα είχε την ανάγκη αστυνόμευσης ούτε την παρέμβαση του όποιου κυβερνήτη και θα δικαίωνε το αυτοδιοίκητο του. Αλλά, μούγκα στην στρούγκα …

Με την θαρρετή και ελευθερη κ. Νικολαΐδου!!

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ