Φοιτητικά συγγράμματα: Ξεκινούν από σήμερα οι δηλώσεις φοιτητών για βιβλία
Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, οι δηλώσεις φοιτητικών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο από τους φοιτητές, καθώς και η διανομή τους. Οι δηλώσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, έχει επίσης ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή εταιρείας ταχυμεταφοράς. Η διαδικασία προβλέπει ότι κάθε εκδότης υποδεικνύει τα σημεία διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων, τα οποία πρέπει να βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες όπου εδρεύουν τα Τμήματα των ενδιαφερόμενων ΑΕΙ.
Αν ο εκδότης δεν τηρήσει την παραπάνω διαδικασία ή την τηρήσει αλλά το δηλωθέν διδακτικό σύγγραμμα ενταχθεί στον κατάλογο διδακτικών συγγραμμάτων ενός Τμήματος που εδρεύει σε τόπο διαφορετικό από αυτό των δηλωθέντων σημείων διανομής, τότε ο εκδότης οφείλει να χρησιμοποιήσει, με δική του χρέωση, την υπηρεσία ταχυμεταφοράς που θα του υποδείξει ο «ΕΥΔΟΞΟΣ».
Επισημαίνεται μάλιστα, ότι η μη διανομή διδακτικών συγγραμμάτων εκτός από προβλήματα τα οποία θα προκαλέσει στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενδέχεται να οδηγήσει και στην επιβολή κυρώσεων προς τους εκδότες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με μερική ή ολική διαγραφή τίτλων.
Το έγγραφο ΕΔΩ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Eπικίνδυνο fake ChatGPT κρυβόταν μέσα στο πραγματικό chatgpt.com
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας
Πολύεδρο: Εκπαιδευτική δράση για παιδιά το Σάββατο
H Microsoft ετοιμάζει τη νέα εποχή των AI PCs όλα όσα περιμένουμε στις 7 Οκτωβρίου
Οι χιμπατζήδες κλέβουν λιγότερη τροφή από τους φίλους τους παρά από τους υπόλοιπους
