Φωκίων Ζαΐμης: Δείκτης πολιτισμού μας η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα

Στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς»

Φωκίων

Με τα τρία κεντρικά μηνύματα: «Νοιαζόμαστε, Ενημερωνόμαστε, Συνεργαζόμαστε» να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου , η Ημερίδα «Αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς», στο πλαίσιο ενημερωτικής καμπάνιας που προωθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας,Φωκίων Ζαΐμης.

Φωκίων

Ο κ. Ζαΐμης αναφερόμενος στον ν. 4830/2021, ανέφερε τα εξής: «Το βασικό εργαλείο για να επιτύχουμε έναν διττό στόχο: πρώτον, να διασφαλιστεί η ευζωία όλων των ζώων, και δεύτερον, να περιοριστεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, το οποίο περιλαμβάνει την περισυλλογή, την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, τη στείρωση, την εύρεση αναδόχου και την υιοθεσία τους. O τρόπος που φερόμαστε στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού και δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς μας».

Φωκίων

Στην ημερίδα συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας των Ζώων, του Υπουργείου Εσωτερικών, Μαριάνθη Δημοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Αιγιαλείας, Γεώργιος Φραγκονικολόπουλος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μήλιος Κωνσταντίνος, η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας «τα Φιλαράκια» Διονυσία Σοφιανοπούλου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αλεξάνδρα Δημοπούλου καθώς επίσης η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, η Ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων, Σπυριδούλα Ανωγιάτη, η προϊσταμένη κτηνιατρικής Αιγιαλείας, Αικατερίνη Μόσχα, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, αρκετοί κτηνίατροι, μέλη φιλοζωικών σωματείων, και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.